Tips om ongemerkt te veel eten te voorkomen!

Tegenwoordig eten we met zijn allen al lang niet meer netjes aan de keukentafel. Het ontbijt wordt onderweg naar werk even snel gegeten en avondeten doet men verrassend vaak voor de televisie. Tijdens het gevecht tegen de kilo’s is dit absoluut niet verstandig. Er zijn plaatsen waar men beter niet kan eten.

In de auto of onderweg
Het is verstandig om in de ochtend op tijd op te staan en een goed en gezond ontbijt met voldoende vezels te eten. Onderweg eet men vaak ongezonde snacks die snel tussendoor kunnen. Bovendien eet men al gauw te snel achter het stuur en kauwt men het eten onvoldoende waardoor het eten minder goed door ons lichaam wordt verteerd. Een ander risico is dat men te veel eet, doordat men tegelijkertijd op de weg moet letten.

Voor de televisie
Voor de televisie wordt aardig wat voeding weggewerkt. Ook hierbij geldt dat de afleiding ervoor zorgt dat men vaak te veel eet en niet goed kauwt waardoor het eten niet goed kan worden verteerd. Daarnaast eet men vaak ongezonde voeding, bijvoorbeeld tijdens het kijken van een film. Denk aan chips, kaas of stokbrood. Men eet ongemerkt veel te veel. Natuurlijk kan men weleens wat snacken tijdens een leuke film. Maar neem dan een schaaltje nootjes, chips of popcorn en vermijd het meenemen van hele verpakkingen, dan wordt er niet ongemerkt te veel gegeten.

Aan je bureau of tijdens het werk
Tijdens het werken snaait men vaak veel tussendoor. Op welk kantoor staat er geen snoeppot waar men gemakkelijk een handje uit kan nemen? Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden en zet in ieder geval nooit een snoeppot binnen handbereik. Het is veel gezonder om even tijd te nemen voor de lunch en deze op een andere plaats te nuttigen. Uiteraard is het verstandiger om deze van huis mee te nemen dan om deze wanneer u honger heeft te kopen. Vaak zal men dan immers zwichten voor vette happen.

In de keuken
Tijdens het koken moet natuurlijk geproefd worden, met mate! Maar veel mensen snacken voor de koelkast met een open deur, kijkend naar wat zij verder in hun mond kunnen stoppen. Het behoeft geen betoog dat dit een hele slechte gewoonte is. Ook het lopen door het huis met koek of snoep is onverstandig. Leer uzelf aan om aan tafel te zitten, ook bij het eten van uw tussendoortjes.

Waar dan wel?
Eten moet een bezigheid op zich zijn. Tijdens het eten kan men het beste andere afleiding, naast het praten met een gesprekspartner, voorkomen zodat men niet ongemerkt te veel of te snel eet. Een uitermate goede gewoonte, vooral tijdens een dieet, is om op een vaste plaats te eten. De keukentafel is hier natuurlijk de meest voor de hand liggende plek. Door bewust aan de keukentafel te gaan zitten wordt automatisch minder gegeten. Bovendien neigt men minder snel naar ongezonde tussendoortjes. Neem ook voor een koekje of een ander tussendoortje de tijd om aan de keukentafel te gaan zitten, u zult merken dat u vanzelf minder eet en kilo’s zult verliezen.