Werken cremes tegen cellulite?

Of crèmes tegen cellulite werken? Het antwoord op die vraag is zowel ja als nee. De crèmes werken, maar niet omdat het een anti-cellulite crème is. Het is geen wonder dat onderzoeken, uitgevoerd door de farmaceutische industrie of de verkoper van een product, allen tot de conclusie leiden dat de crèmes werken. Dat doen ze namelijk ook.

Waardoor werken ze?
Ze werken om de hele simpele reden dat de huid wordt gemasseerd. Door de massage wordt de huid steviger. De doorbloeding wordt beter waardoor de cellulite verminderd. Massage heeft vaak ook tot gevolg dat de benen in omvang afnemen, ook centimeters worden verloren. Door het stimuleren van de bloedcirculatie worden ook de afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. De verbetering komt dus uiteindelijk niet door het gebruik van de crème maar wel door de massage van de huid. Het gaat er om dat met het masseren de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Dat is essentieel bij de strijd tegen cellulite.

Goed nieuws!
Het goede nieuws is dus dat een dure crème dus helemaal niet nodig is. Dure producten kunnen de cellulite dus zonder meer verminderen. Ze zijn echter niet noodzakelijk en zonder lukt het ook prima! De vele crèmes die men kan kopen in de winkel ontlenen hun werking niet aan de ingrediënten die ze bevatten maar grotendeels aan het feit dat bijvoorbeeld de cellulite op de benen wordt gemasseerd. Dit gaat dus ook prima met een olie of crème naar keuze. De goedkoopste body lotion is al geschikt!

Smeer dus elke dag minimaal 1 keer met een willekeurige crème tegen bobbeltjes op de benen!