Afvallen met een druk leven kan!

Veel mensen hebben vaak de smoes klaar staan dat ze het te druk hebben om te sporten of het te druk hebben om gezond te koken en slechts tijd hebben om snelle kant-en-klaar producten en junkfood te kunnen eten. Het merendeel van de mensen heeft het druk. Kinderen, werk, studie, er blijft weinig tijd over. Met deze tips zorg je ervoor dat je ook kan afvallen met een druk leven. Het gaat om de optelsom van kleine dingen.

Zorg voor je eigen voeding!
Wanneer je het huis uit gaat moet je ervoor zorgen dat je je eigen lunch bereid. De verleiding is groot om op het werk of onderweg te grijpen naar ongezonde voeding. Ontbijt voordat je op pad gaat en neem een gezonde lunch mee! Neem als tussendoortje een lekker stuk fruit mee, een stuk extra pure chocolade of een zakje heerlijke noten. Zorg dat je een flesje water mee hebt of in ieder geval een calorie arme drank zodat je gedurende de dag geen dranken rijk aan calorieën. Ook de lunch kan je gewoon meenemen van huis!

Sta eerder op
Sta in de ochtend wat eerder op om te gaan sporten! Ga in de avond desnoods wat eerder naar bed. Je zult waarschijnlijk merken dat dit alleen maar een goed gevoel geeft gedurende de dag.

Een andere optie is om gelijk uit je werk te gaan sporten. Wanneer je eerst langs huis gaat is de kans groot dat het niet meer lukt om te gaan sporten.

Beweeg tijdens de dag
Lukt het echt niet om eerder op te staan, dan kun je ervoor kiezen om niet de auto te pakken maar de fiets. Of gewoon te gaan wandelen. Doe wandelend de boodschappen. Stap een halte eerder uit de bus. Neem de trap in plaats van de lift. Al deze kleine dingen lijken misschien geen nut te hebben, maar alle kleine beetjes worden groot en in een heel jaar heb je erg veel trappen genomen.

Boodschappen
Boodschappen doen hoeft niet lang te duren. Je kan één keer in de week boodschappen doen. Fruit blijft meestal wel een week goed. Groent kan je direct kopen voor 3 a 4 dagen. Je kunt na 3 a 4 dagen nog een keer naar de winkel om verse groenten te kopen maar je kunt er ook voor kiezen voor de overige dagen groente uit blik of diepvries te eten. Dit is niet minder gezond en wel zo makkelijk.