Is het mogelijk om plaatselijk af te vallen?

Ieder lichaam is anders, iedereen heeft andere rondingen. Vaak storen mensen zich het meest aan een bepaald lichaamsdeel. De buik, de benen, de lovehandles op de heupen en de billen zijn delen van ons lichaam waar we het minst tevreden over zijn. Is het mogelijk om plaatselijk vet te verliezen en ervoor te zorgen dat ons minst favoriete lichaamsdeel ons meest favoriete lichaamsdeel wordt? Wordt ons buikje slanker door buikspieroefeningen? En worden onze benen en billen mooier door te sporten?

De plek waar het lichaam vet opslaat is per persoon verschillende. Bij sommigen slaat het lichaam het vet voornamelijk op rond de buik, bij anderen vindt vetopslag voornamelijk op de benen plaats. Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verliezen. Wanneer je de strijd tegen vet aangaat zal het lichaam geleidelijk vet verliezen, op alle plaatsen van het lichaam. Je kan echter wel veel doen voor een mooi figuur!

Spieroefeningen
Krachtoefeningen als sit-ups en squats kunnen zeker bijdragen aan een mooier gevormd lichaam. Doordat de spieren sterker worden ziet het lichaam er strakker uit. Dit is ook waarom het doen van oefeningen wel bijdraagt aan bijvoorbeeld het tegengaan van cellulite. Je zult er slanker uitzien.

Door bepaalde oefeningen zie je er strakker uit waardoor je het idee kan hebben dat plaatselijk afvallen mogelijk is. Dit is echter niet het geval. Je ziet er misschien strakker uit, maar je hebt nog steeds dezelfde hoeveelheid vet. Om echt af te vallen zal je ervoor moeten zorgen dat het lichaam vet verbrand. Hoe minder vet, hoe beter je mooi gevormde spieren zichtbaar worden.

Hoe zorg je ervoor dat het lichaam vet verbrand?
Vet verdwijnt geleidelijk. De simpele oplossing is om meer calorieën te verbruiken dan te consumeren. Spieroefeningen helpen hier zeker bij, omdat spieren meer energie verbruiken dan vet. Vet verbrand je vooral door langdurig te sporten bij een middelmatige activiteit. Voorbeelden hiervan zijn dansen, wandelen en fietsen. Nadat je lichaam de aanwezige voorraad koolhydraten heeft verbruikt gaat het over op vetverbranding. Wanneer je een te hoge hartslag hebt zal het lichaam voornamelijk spieren verbranden. Een goede graadmeter is dat je niet buiten adem raakt maar nog op een normale manier kan praten. Langdurige sporten kunnen het beste worden afgewisseld met krachttraining.

Liposuctie
Plaatselijk afvallenis wel mogelijk door gebruik te maken van liposuctie. Dan worden, tijdens een operatie, op bepaalde delen van je lichaam hoeveelheden vet weggezogen. Sporten, gezond eten en jezelf accepteren zijn echter veel betere manieren om gelukkig door het leven te gaan!