Zwarte peper helpt in strijd tegen vet

Zwarte peper wordt in alternatieve geneeswijzen al eeuwenlang toegepast tegen allerlei kwalen. Piperine, het bestanddeel van peper dat er voor zorgt dat je moet niezen, is echter ook een goed wapen in de strijd tegen vet. Onderzoek wijst namelijk uit dat de consumptie van peper de aanmaak van vetcellen tegen gaat.

Hoe beïnvloed zwarte peper de vetopslag?
Na het eten van zwarte peper is de hoeveelheid vet in het bloed beperkt. Dit komt omdat piperine, het bestanddeel van peper het werk van een aantal genen verstoord. Deze genen zijn belast met de opslag van vet door het lichaam. Dit is gunstig voor mensen die willen afvallen.

Andere voordelen van zwarte peper
Peper heeft een gunstig effect op de spijsvertering. Dit komt omdat er bij het consumeren van zwarte peper meer speeksel wordt aangemaakt. Dit speeksel bevat enzymen die noodzakelijk zijn voor een goede spijsvertering. Het zijn dezelfde enzymen die vrijkomen wanneer de voeding goed wordt gekauwd. Het zorgt er bovendien voor dat voedingsstoffen en geneesmiddelen beter door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Hoeveel zwarte peper?
Het is belangrijk de zwarte peper dagelijks binnen te krijgen. Kleine hoeveelheden zijn echter al voldoende! Doe dagelijks wat zwarte peper door de rijst, pasta of over de aardappelen en je zult er al profijt van hebben. Na een gebruik van slechts 2 weken zijn de gezondheidsvoordelen al te merken.

Piperine is overigens ook in pilvorm te verkrijgen. Dus elke dag een maaltijd met zwarte peper op tafel zetten is onnodig.