Ontgift uw lichaam en val snel kilo’s af voor de zomer door te fruitvasten!

De naam fruitvasten spreekt voor zich, het is de bedoeling dat gedurende een bepaalde periode uitsluitend fruit wordt gegeten. Fruitvasten heeft veel voordelen ten opzichte van andere vormen van vasten.

De fruitvastenkuur
Er mag driemaal daags 200 tot 300 gram fruit worden gegeten. Alle fruitsoorten zijn in principe toegestaan. Tussendoor mag kruidenthee zonder cafeïne en water worden gedronken. Fruit is licht verteerbaar, waardoor het lichaam de kans krijgt om zich te ontdoen van gifstoffen. Onrijp fruit moet worden vermeden omdat dit moeilijker te verteren is. Smoothies en vruchtensappen zijn niet toegestaan, ook al bestaan deze voor 100% uit fruit. Hier ontbreken namelijk vezels en dat geeft niet de voordelen van fruit.

Hoe lang fruitvasten?
Doordat fruitvasten een mildere manier van vasten is, is het gemakkelijk langdurig vol te houden. Een week is zeker haalbaar. Langer dan 2 weken is echter niet aan te raden omdat er dan voedingstekorten ontstaan.

Voordelen fruitvasten
Voordeel van fruitvasten is dat je toch wat eet en het daardoor makkelijker vol te houden is. Daardoor is deze manier van vasten ideaal voor bijvoorbeeld mensen met een drukke baan of kinderen waardoor zij een strenge vastenkuur waarbij geen vast voedsel mag worden gegeten niet vol kunnen houden. Het is ook een welkome afwisseling op andere mildere vastenkuren zoals de rijstvastenkuur.

Een ander voordeel is dat er genoeg variatie mogelijk is. Er zijn heel erg veel verschillende soorten fruit en alle soorten zijn toegestaan.

Nadelen fruitvasten
Een nadeel van fruitvasten is dat je veel suikers binnen krijgt en weinig andere voedingsmiddelen. Bovendien is het moeilijk te combineren met een gezinsleven, maar dat geldt voor elke vorm van vasten. Ook krijg je natuurlijke de typische bijwerkingen die horen bij het vasten.