Houd je aan je dieet bij alle gelegenheden met deze tips!

De sleutel tot succes bij diëten is het weerstaan van verleidingen en het hebben van doorzettingsvermogen. Motivatie is hierbij onmisbaar. Met alle verleidingen die er in het dagelijkse leven zijn is het erg moeilijk om je strikt aan een dieet te houden. Hoe zorg je ervoor dat de vele borrels, verjaardagen en etentjes je dieet niet in de weg staan? Lees hier alle tips!

Leer nee te zeggen!
1 stuk taart is niet erg, maar als er iedere week iemand jarig is of er een collega met taart aan komt zetten heeft dit geen positieve invloed op je dieet. Maak afspraken met jezelf en houd je aan deze afspraken. Een voorbeeld van een goede afspraak is bijvoorbeeld om 1 stuk taart per week te eten. Komt er een tweede stuk taart langs in dezelfde week, stel dan een grens en zeg ‘Nee’. Laat jezelf niet ompraten door anderen. Uiteindelijk zullen zij respect hebben voor jouw beslissing en misschien zijn ze zelfs een beetje jaloers op jouw doorzettingsvermogen.

Leer te kiezen!
Op een borrel of verjaardag zijn er vaak talloze hapjes aanwezig. Zo staan kaas, worst, nootjes en bittergarnituur vrijwel altijd op tafel. Wanneer je jezelf 1 keer te buiten gaat aan hapjes is dat niet erg. Maar als je vaker een borrel of verjaardag hebt dan is het een kwestie van kiezen. Ook hier is noodzaak om afspraken met jezelf te maken en je daaraan te houden. Kies er bijvoorbeeld voor om van alles 1 stuk te nemen, of alleen van de bittergarnituur te eten.

Beperk alcohol
Alcoholrijke dranken bevatten veel calorieën. Bovendien ben je sneller geneigd om meer te eten wanneer je veel alcohol hebt gedronken. Beperk je dus tot 1 glaasje of drink helemaal niet. Uiteraard heeft het voor je dieet weinig zin om de alcohol te vervangen door suikerrijke frisdranken. Kies liever voor een calorie-arme drank zoals water of een light variant.

Algemene tip
Wanneer je een moeilijk moment hebt probeer dan stil te staan bij het moment. Denk je in hoe je eruit zult zien wanneer je bent afgevallen, hoe fijn je je zult voelen en hoe al je kleding weer goed past. Met deze gedachte in je achterhoofd zal het een stuk gemakkelijker zijn om je aan je dieet te houden.