Creëer mooie slanke benen thuis met deze oefeningen!

De juiste voeding kan zorgen voor mooie benen. Daarnaast kunnen de juiste oefeningen de benen ook zichtbaar mooier maken. De grootste spier van het menselijk lichaam is de bovenbeenspier. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën het lichaam verbruikt in rust. Mogelijkheden genoeg om de spiermassa in de benen te vergroten. Lees hier welke oefeningen je kunt doen om mooie slanke benen te krijgen. Veel van deze oefeningen zijn ook goed voor mooie billen!

Lunges
Deze oefening traint de billen en de voor- en achterkant van je dijbeen. Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte. Stap vervolgens met je rechterbeen naar voren en breng de knie van je linkerbeen zo ver mogelijk naar de grond, zonder de grond daadwerkelijk te raken. De knie van je rechterbeen moet boven je enkel in een hoek van 90 graden uitkomen. Vervolgens stap je weer terug met je linkerbeen en wissel je van been.

Squats
Een squat is een kniebuiging. Het is bij deze oefening belangrijk om je rug in de juiste positie te houden. Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte. Buig vervolgens door je knieën. Het is belangrijk om je rug en knieën niet in een verkeerde positie te hebben. Wanneer je doet alsof je op een stoel wilt gaan zitten die er niet is, heb je meestal een juiste positie. Je kunt deze oefening zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Een diepere kniebuiging zal uiteraard meer spierkracht kosten.

Een variatie op deze oefening is bijvoorbeeld om een zo diep mogelijke kniebuiging te maken om vervolgens kleine bewegingen naar boven en naar beneden te maken. Of met je handen je hielen aan te raken.

Dezelfde spiergroep wordt getraind wanneer je met je rug tegen de muur gaat staan om vervolgens langzaam naar beneden te zakken tot je op een denkbeeldige stoel zit en met je lichaam een hoek van 90 graden maakt. Houd deze positie zo lang mogelijk vast.

Een andere oefening voer je uit door zijwaarts op de grond te gaan liggen. Vervolgens breng je je been zo hoog mogelijk de lucht in en breng je been vervolgens weer naar beneden zonder de andere been te raken. Doe deze oefening bijvoorbeeld 20 keer en ga dan op je andere zij liggen en wissel van been.

Naast bovenstaande oefeningen is traplopen ook erg effectief voor de spieren in zowel benen als billen. Ook een stukje op de tenen lopen of heen en weer wippen is goed voor de benen. Verder zijn heuvels of duinen goed om tegenop te wandelen of te fietsen! Er zijn nog talloze andere oefeningen te bedenken die goed zijn voor de beenspieren. Varieer en ontdek zelf nieuwe oefeningen.

Overige tips
Hoe langzamer de oefeningen worden uitgevoerd, hoe effectiever ze zijn. Neem bijvoorbeeld 5 seconden de tijd om de oefening uit te voeren. Om de oefeningen nog effectiever te maken kun je gewichten gebruiken en de positie langer vasthouden. Blijf bij de squats bijvoorbeeld 10 seconden lang op de laagste positie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zorgen gewichten er niet voor dat je het lichaam van een bodybuilder krijgt. Gewichten zorgen er juist voor dat je des te sneller mooie slanke benen krijgt. Het is aan te raden om niet elke dag dezelfde oefeningen te doen maar af te wisselen. Je kunt elke dag beenspieroefeningen doen maar doe elke dag andere oefeningen.

Cardio
Fietsen, hardlopen, springtouwen, trampoline springen, dansen en zwemmen zijn sporten die de beenspieren goed trainen!