Is aloë vera (drank) gezond?

Aloë vera behoort tot dezelfde gezonde familie als knoflook en uien. De laatste jaren is het kruid steeds bekender geworden doordat het is verwerkt in populaire dranken. Al eeuwenlang wordt aloë vera gebruikt in de kruidengeneeskunde en alternatieve geneeswijzen. Het is een sterke antioxidant die bijvoorbeeld goed werkt tegen ontstekingen in gewrichten.

Het kruid bevat veel vitaminen en mineralen en is een krachtige antioxidant. Vitamine C, E en Beta Caroteen en de mineralen calcium, chroom, ijzer, kalium, koper, mangaan, magnesium, natrium en zink zitten in de krachtige plant.

Aloë vera doet niet alleen wonderen voor de innerlijke gezondheid, ook de huid kan baat hebben bij het gebruik. Niet alleen bij eczeem, maar juist bij brand- of schaafwonden. Aloë vera heeft een helende werking waardoor de huid sneller zal herstellen. Het kan nooit kwaad om aloë vera te gebruiken op de huid.

Constipatie
Aloë vera is een ideaal natuurlijk medicijn bij constipatie. Het kruid heeft een laxerend effect en wordt al eeuwenlang gebruikt in de alternatieve geneeswijzen. Wanneer je last hebt van constipatie kan het geenszins kwaad om elke dag aloë vera te gebruiken. Ideaal zijn de drankjes waarin aloë vera gel is verwerkt. 2 glazen per dag zullen waarschijnlijk genoeg zijn om de obstipatie te verhelpen en weer ten minste dagelijks ontlasting te hebben.

Veel suiker
Nadeel van aloë vera is dat het veel suiker bevat. Dit zijn weliswaar natuurlijke suikers, maar te veel suiker is nooit goed. Dranken waarin aloë vera is verwerkt bevatten bovendien soms maar weinig van dit geneeskrachtige kruid en veel conserveringsmiddelen. Er zijn echter wel pure aloë vera sappen te koop.

Aloë vera is dus gezond mits met mate. Dat geldt eigenlijk voor alles. Doordat aloë vera wel veel suiker bevat kan je het gebruik het beste beperken tot 2 glazen aloë vera drank per dag. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel overige suikerrijke voeding je eet!