Magnesiumtekort is oorzaak van vele kwalen

Veel mensen hebben een chronisch tekort aan magnesium. Dit kan vergaande gevolgen hebben. Niet alleen kunnen spastische spieren of een chronisch slaapgebrek het gevolg zijn, een magnesiumtekort wordt ook met vele ziektes in verband gebracht. Helemaal niet nodig, want het is heel simpel om elke dag voldoende magnesium binnen te krijgen!

Waarom is magnesium zo belangrijk?
Magnesium is een onmisbaar mineraal voor de mens. Het is met name van belang voor een goed zenuwstelsel en het is een belangrijk element bij de ontspanning van spieren en hersenen.

Klachten die duiden op een tekort aan magnesium zijn onder andere slaapstoornissen, stotteren, hoofdpijn, duizeligheid, prikkelbaarheid, hyperactiviteit, depressiviteit, vermoeidheid en angstig zijn. Van een magnesiumtekort kan je bovendien onrustig worden en concentratieproblemen krijgen. Daarnaast zijn gespannen spieren en een te hoge of te lage bloeddruk klachten die vaak voorkomen bij een tekort.

Waar zit magnesium in?
Magnesium kan je gedeeltelijk uit je voeding halen. Paranoten, amandelen en cashewnoten bevatten veel magnesium. Ook soja, volkoren producten, extra pure chocolade en schaaldieren zijn rijk aan magnesium. Vaak bevat onze voeding echter te weinig magnesium en zal je de magnesium op een andere manier moeten binnen krijgen.

Hoeveel magnesium heeft een mens nodig?
Per kilo lichaamsgewicht heb je ongeveer 6 tot 9 milligram magnesium nodig. Probeer eens een tijdje op te letten of je genoeg magnesium binnen krijgt. Is dit niet het geval, dan is het misschien verstandig om een voedingssupplement te gebruiken die voldoende magnesium bevat. Een te veel aan magnesium wordt door het lichaam verwerkt. Dit heeft verder geen risico’s voor de gezondheid.

Magnesiumolie
Het gebruiken van magnesiumolie is een goede manier om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnen krijgt. De olie kun je als een body lotion gebruiken.