Oefeningen tegen cellulite

Cellulite is een probleem waar veel vrouwen last van hebben. Bij mannen komt cellulite zelden voor, dit is genetisch bepaald. Het vrouwenlichaam slaat vet op rond de benen en heupen om bij een toekomstige zwangerschap genoeg reserves te hebben. In de huidige maatschappij is deze vetopslag uiteraard niet nodig, voeding is altijd voorhanden. Het lichaam blijft het vet echter wel opslaan, veel vrouwen hebben dus last van cellulite. Het kan overal op het lichaam voorkomen maar vooral bij de bovenbenen komt het vaak voor. Gelukkig kan je wel veel doen tegen cellulite. Naast gezonde voeding zijn er ook goede oefeningen waarmee je je cellulite aanzienlijk kunt verminderen. De meeste vrouwen zien bij het doen van deze 3 oefeningen na een paar dagen al een duidelijke vermindering van cellulite.

Oefening 1
De beste en misschien wel meest bekende oefening tegen cellulite is de squat, ofwel een kniebuiging. Als je het goed doet zul je je spieren voelen ‘branden’.

Voor deze oefening moeten je benen op schouderbreedte staan. Vervolgens zak je door je knieën. Let er wel op dat je rug recht blijft! Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met een minuut lang laag te blijven of om te beginnen met 50 kniebuigingen.

Oefening 2
Omdat cellulite vaak ook op de billen zit is dit een goede oefening.

Ga op je rug liggen met je benen zodanig gebogen dat je voeten de grond raken. Vervolgens duw je je billen zo ver mogelijk richting het plafond. Ook bij deze oefening kun je er voor kiezen om de positie vast te houden of de beweging meerdere keren te herhalen.

Oefening 3
Deze oefening kan je liggend of staand doen.

Ga op je zij op de grond liggen. Vervolgens beweeg je je been omhoog en weer omlaag. Zorg ervoor dat je benen elkaar niet raken. Herhaal deze oefening zo’n 25 keer per been. Wanneer je staat kun je bijvoorbeeld op een bank leunen en je been zover mogelijk zijwaarts de lucht in brengen!

Hoe vaak?
Het is overigens verstandig om de oefeningen niet dagelijks te herhalen maar je spieren wat rust te gunnen. Doe de oefeningen dus om de dag of wissel af en doe elke dag andere oefeningen! Bijvoorbeeld de ene dag buikspieroefeningen en de volgende dag beenspieroefeningen!