Zijn stackers gezond?

Het lijkt een trend in de wereld van diëten. Steeds meer mensen denken dat ze af kunnen vallen met pillen, stackers zijn daarbij erg populair maar ook pillen met verschillende soorten kruiden worden steeds vaker verkocht. In dit artikel wordt ingegaan op de werking van stackers. Stackers zijn hartstikke ongezond en het is absoluut niet slim om ze te nemen.

Wat zijn stackers?
Stackers verhogen de stofwisseling en de verbranding van vet. Ze zijn bedoeld voor krachtsporters maar worden steeds vaker gebruikt door mensen die op een makkelijke manier gewicht willen verliezen. De belangrijkste bijwerkingen zijn duizelingen en hartkloppingen. Het hongergevoel verdwijnt en de pillen geven veel energie. Het is dan ook aan te raden om na 18:00 uur geen stackers meer te nemen, nachtrust is ook belangrijk.

Efedrine
In het verleden bevatten stackers vaak de stof efedrine. Inmiddels is deze stof verboden om te gebruiken vanwege de effecten op de gezondheid. De stoffen die tegenwoordig nog in stackers zitten zijn ook niet onomstreden. Volgens velen kun je er hartaanval van krijgen.

Makkelijk
Het is misschien heel aantrekkelijk om aan deze dieetpillen te beginnen. Wie weet kan het helpen. Maar vaak werken stackers niet en hebben zij wel schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Gevolgen kunnen blijvende schade aan het hart en stofwisseling zijn. Er zijn al vele mensen in het ziekenhuis beland ten gevolgen van stackers. De meesten zijn er levend weer uit gekomen, maar er zijn ook velen die zijn overleden aan de gevolgen van stackers. Vooral in de tijd toe de stof efedrine nog in stacker te vinden was, maar ook tegenwoordig zijn er aanwijzingen genoeg dat stackers kunnen leiden tot de dood.

Jojo
Als dieetpillen al helpen zit je er vaak je hele leven aan vast. Want als je stopt en je hebt niets veranderd aan je eetpatroon zul je binnen korte tijd al die kilo’s, en waarschijnlijk nog wat extra kilo’s, weer aankomen.

Ons advies
Al met al is het absoluut onverstandig om aan stackers te beginnen. Je gezondheid is het allerbelangrijkste en daar moet je niet mee spelen en geen risico’s mee nemen. Afvallen kan heel goed op een gezonde manier. Gezond eten, lekker veel bewegen en geleidelijk aan gewicht verliezen! Als je het zelf doet voel je je des te sterker! De kans dat de kilo’s er ook werkelijk afblijven is veel groter en bovendien ben je niet onnodig veel geld kwijt aan pillen. Een potje stackers is namelijk behoorlijk duur!