30 day shred werkt!

Op het internet word je overspoelt met positieve verhalen over Jillian Michaels en haar 30 day shred. Jillian is de maker van vele verschillende fitnessprogramma’s waarvan de 30 day shred misschien wel de bekendste is. 30 dagen lang volg je elke dag haar fitnessprogramma en houd je je aan een dieet. De belofte is dat je binnen 30 dagen 20 pond, ongeveer 10 kilo, kunt verliezen. Jillian Michaels is verder bekend van haar tv-programma ‘The Biggest Loser’. Maar wat houdt dit dieet precies in en werkt het echt?

30 day shred
Kort gezegd duurt dit dieet 30 dagen en moet je elke dag sporten terwijl je maximaal 1200 calorieën mag eten.

Sport
Gedurende 30 dagen zul je elke dag gedurende ongeveer 30 minuten bezig zijn met sporten. De training bevat een warming up en een cooling down. Cardio-oefeningen zoals jumping jacks worden afgewisseld met krachtoefeningen. Buik, billen, borsten, armen en benen komen aan bod. De filmpjes zijn ingedeeld in 3 verschillende ‘rondes’ waarin je 3 minuten krachtoefeningen doet, dan 2 minuten cardio, en tot slot 1 minuut buikspieren.

De dvd met oefeningen kun je aanschaffen voor minder dan 10 euro.

Voeding
Naast de dagelijkse sportoefeningen dien je ook een dieet te volgen. Er zijn geen strengen richtlijnen voor de 30 day shred maar het is de bedoeling om dagelijks niet meer dan 1200 calorieën te consumeren en vooral voeding te eten dat rijk is aan eiwitten. Het enige vereiste is eigenlijk dat je minder dan 1200 calorieën per dag consumeert.

Voordelen
-elke dag slechts 30 minuten
-krachtoefeningen worden gecombineerd met cardio
-snel resultaat

Nadeel
Het dieet focust zich alleen op de 30 dagen dat je ermee bezig bent. Daarna wordt je als het ware weer aan je lot overgelaten. Wanneer je je voedingsgewoonten niet verandert zul je alle verloren kilo’s en centimeters gewoon weer aankomen. Ook wordt er eigenlijk niets gedaan aan de voeding, je leert niet wat wel en niet gezond is.

Resultaten
Over het algemeen kun je goede resultaten boeken met dit programma. Misschien geen 10 kilo in 30 dagen maar als je de 30 day shred goed volgt zul je ongetwijfeld vetmassa verliezen, meer spieren krijgen en uiteindelijk een gevormder lichaam hebben.

Tips:
Focus je niet op je gewicht maar op de hoeveelheid centimeters die je verliest. Meet jezelf op voordat je begint en na 30 dagen. Ook leuk is het om foto’s te maken van je lichaam voordat je begint en na het programma om te kijken of je duidelijk verschil ziet!

Blijf ook na het volgen van dit dieet actief. Gebruik Jillian Michaels haar fitnessprogramma’s online en let op je voeding. Wanneer je je streefgewicht hebt bereikt hoef je niet meer elke dag te sporten, maar 3 of 4 keer per week is gezond en zorgt ervoor dat je op gewicht blijft! Je kan bijvoorbeeld om de dag een ander één van Jillian’s filmpjes kiezen om te doen!