Waarom gaat afvallen steeds langzamer?

Iedereen die ooit een dieet enige tijd heeft volgehouden kent het wel. Na verloop van tijd gaat het afvallen steeds lastiger terwijl je je voedingsgewoonten niet hebt aangepast en ook nog steeds evenveel sport dan toen je nog wel kilo’s verloor. Gelukkig zijn hier een aantal simpele verklaringen voor!

Spieren
Het zou zomaar kunnen dat je meer spieren hebt gekregen en de hoeveelheid vet is verminderd. Dat gebeurt met name wanneer je naast je dieet ook sport. Spieren wegen meer dan vet! Wanneer je dit wilt meten kun je hier een speciale weegschaal voor aanschaffen, vaak hebben ze deze ook op de sportschool. Als je geen zin of geld hebt om je vet- en spierpercentage te meten is een betere maatstaf om de meetlat te gebruiken. Je zult waarschijnlijk merken dat je centimeters verliest terwijl je gewicht gelijk blijft of zelfs toeneemt.

Je eet te veel
Het kan ook goed zijn dat je te veel eet. Misschien eet je nog evenveel calorieën als toen je met diëten begon? Inmiddels ben je echter alweer kilo’s afgevallen zonder de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt aan te passen. Elke kilo verbruikt calorieën, wanneer je veel kilo’s bent afgevallen verbruikt je lichaam dus automatisch minder calorieën. Het is dus noodzaak om je dagelijkse caloriebehoefte opnieuw te berekenen en je voeding daarop aan te passen!

Je eet te weinig!
Er zijn veel mensen die beweren dat wanneer je te weinig eet, je lichaam in spaarstand gaat, waardoor je na verloop van tijd niet meer af zult vallen. Deze theorie is echter nooit bewezen. Het is veel waarschijnlijker dat je gewoon te veel eet of niet meer afvalt omdat je spieren kweekt.

Verander je routine!
Train andere spiergroepen, laat de koolhydraten een aantal dagen links liggen. Vast een paar dagen! Het kan allemaal helpen om ervoor te zorgen dat je weer zult afvallen! Onthoud, de aanhouder zal hoe dan ook winnen. Gewoon volhouden dus. Wanneer je minder eet dan je lichaam verbruikt zul je hoe dan ook afvallen.