Wat is de beste manier om snel af te vallen?

Heel veel mensen willen zo snel mogelijk gewicht verliezen. Maar met welk dieet zorg je ervoor dat de kilo’s er daadwerkelijk afvliegen? Heel simpel gezegd gaat het er om dat je meer calorieën moet verbruiken dan je binnen krijgt. Hoe minder je eet, en hoe meer je verbruikt, hoe sneller je gewicht zult verliezen. 1 kilo vet verliezen betekent dat je ongeveer 7000 calorieën meer zult moeten verbruiken dan je consumeert.

Stel dat je 1000 calorieën per dag eet en je 2000 verbruikt, dan val je dus per week alsnog slechts 1 kilo vet af. In het begin zal je daarbij ook veel vocht verliezen. De eerste kilo’s gaan er daarom altijd veel makkelijker vanaf. Natuurlijk werken crashdiëten zeer goed op de korte termijn. De ervaring leert echter dat het gewicht er in de meeste gevallen ook weer snel aan komt. Doordat je niet leert wat een gezond voedingspatroon is en doordat je met name veel vocht en spiermassa verliest.

Neem de tijd
Heel cliché, maar het is goed om te beseffen dat de kilo’s er ook niet in een paar weken aan zijn gekomen. Het is dus helemaal niet erg om er wat langer over te doen om ze ook weer kwijt te raken. Uiteindelijk gaat het er om dat je je leven dusdanig omgooit dat je afvalt maar ook dat het gewicht er vervolgens daadwerkelijk af blijft.