Werkt het mentale dieetplan?

Het mentale dieetplan is geschreven door Katja Cullens en vindt zijn oorsprong in Amerika. Je verliest gegarandeerd 5 tot 17 kilo in 14 dagen. Aan het einde van het plan heb je gezondere eet- en leefgewoonten. Het plan stelt verder dat je gegarandeerd succes zult hebben. Het is al 2,5 jaar het meest succesvolle online afslankprogramma in Nederland en Vlaanderen. Maar hoe werkt het? Wat kost het? En wat mag je eten? Lees het antwoord op deze en vele andere vragen in dit artikel!

Hoe werkt het?
Het mentale dieet is gebaseerd op de gedachte dat het metabolisme moet worden gestimuleerd. Door de voeding aan te passen zal je metabolisme worden verrast en zal je weer gaan afvallen. Daartoe is het belangrijk om de juiste voeding in de juiste combinaties op de juiste tijden te eten.

Wat mag je eten?
De voeding bestaat voornamelijk uit eieren, noten, kaas, melk, kwark, vlees en vis. De dagen zijn onderverdeeld in drie verschillende categorieën. Gamma, Alfa en Bèta. In elke categorie mag je bepaalde voeding eten. Er is wekelijks 1 Gamma-dag, daarop mag je slechts eiwitrijke voeding eten. Op Bèta-dagen worden eiwitten gecombineerd met groenten. Alfa-dagen zijn het minst streng, zowel eiwitten, goede koolhydraten als goede vetten mogen worden gegeten. Er geldt een schema dat er als volgt uit ziet:

Maandag: Gamma
Dinsdag: Alfa
Woensdag: Bèta
Donderdag: Bèta
Vrijdag: Alfa
Zaterdag: Bèta
Zondag: Alfa

Waaruit bestaat het?
Het dieetplan bestaat uit twee verschillende boeken. Deze bevat uitleg over waarom een vetvrij of een caloriearm dieet niet werkt en waarom het de meeste mensen niet lukt om blijvend gewicht te verliezen. Je ontvangt verder 4 maanden lang gratis online begeleiding. In het programma worden verder veel tips gegeven. Bijvoorbeeld dat je moet ontbijten en meer kleinere maaltijden gedurende de dag moet eten.

Turbo Actie Plan
Het mentale dieetplan heeft verder ook een Turbo Actie Plan. Dit zorgt volgen Katja Callens voor een super snelle verbranding van vet. Het is echter een super streng dieet waarbij je minimaal 2,5 liter water moet drinken, binnen een uur na het opstaan moet ontbijten en bovendien geen koolhydraten en vetten mag eten. Bijna ondoenlijk dus. Het plan kan tezamen met het mentale dieetplan worden aangeschaft.

Waarom werkt het mentale dieetplan?
Bij andere diëten lukt het afvallen misschien ook, maar nadat gestopt is met het dieet, komen de kilo’s er snel weer aan. Het mentale dieetplan werkt doordat de focus ligt op een levensstijlverandering. De eet- en leefgewoonten moeten worden aangepast voor altijd. Daarbij beweert het dieet dat je zonder honger zult afvallen.

Het is logisch dat je met dit dieet zult afvallen. Er mag alleen gezonde voeding worden gegeten en bovendien veel eiwitten. Vele onderzoeken hebben al uitgewezen dat een grote hoeveelheid eiwitten bijdraagt aan meer gewichtsverlies.

Niet goed, geld terug?
Wanneer je geen succes hebt met het programma kun je 60 dagen lang je geld terug krijgen.

Heb jij ervaring met het mentale dieetplan? Laat dan hieronder een reactie achter!