Met weinig geld toch gezond eten

Veel mensen denken dat gezond eten erg duur is. Daardoor kiezen ze vaker voor junkfood en kant-en-klaar-maaltijden. Toch kan je heel goed gezond eten van weinig geld! Lees deze tips en zorg dat je gezond eet, ook met een kleine portemonnee.

Allereerst is het zo dat gezond eten helemaal niet zo duur is. Een pak volkoren pasta kun je bijvoorbeeld kopen voor een bedrag dat rond één euro ligt. Ook basmati rijst is gezond en zeker niet duur. Gezonde producten als bonen, linzen en erwten zijn ook niet duur. Deze kun je zowel gedroogd als kant-en-klaar kopen. Dan heb je alweer een portie groente!

Een volkoren brood of roggebrood is ook niet duur. Gezond eten betekent niet dat je alleen maar biologisch moet eten of hele dure producten moet kopen. Ook met veel groente en fruit wordt je al een stuk gezonder.

Groente en fruit
Verse groente en fruit zijn misschien de grootste uitgaven in een gezond eetpatroon. Maar ook deze hoeven niet ontzettend duur te zijn. Eet bijvoorbeeld wekelijks het fruit uit de aanbieding en fruit uit het seizoen. Dit is meestal veel goedkoper en bovendien veel lekkerder omdat het in het juiste seizoen wordt gegeten!

Koop je groente en fruit op de markt! In vrijwel elke stad is de markt wel meerdere keren per week. Meestal ook op zaterdag. Dus als je doordeweeks werkt kun je toch zoveel mogelijk groente en fruit op de markt kopen. Dit scheelt vaak een hoop geld.

Voor diegenen die weinig tijd hebben maar wel gezond willen eten zijn er verpakkingen groente te koop die al zijn voorgesneden. Zowel in de diepvries als vers. 400 gram is voldoende voor 2 personen en kost rond de € 1,50.

Vlees, vis, vegetarisch
Ook een stuk vlees, vis of een vleesvervanger zijn behoorlijk duur. Hier kun je op besparen door bijvoorbeeld 2 keer per week een maaltijd met een eiwitrijke vervanger zoals bonen of linzen te maken. Dat is een stuk gezonder en goedkoper! Verder kun je altijd kiezen voor goedkoper vlees zoals kip. Let daarbij wel op. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Een stuk vlees hoeft niet heel groot te zijn!

Gezond eten is dus gewoon niet duurder dan ongezond eten! Vermoedelijk is het tegendeel waar. Veel ongezond eten leidt alleen maar tot honger waardoor je uiteindelijk meer eet en ook nog aan zult komen. Gezonde voeding is beter voor zowel je gezondheid als de portemonnee.