Zijn kant- en klaarmaaltijden gezond?

Soms vergt het dagelijkse leven even te veel. Het is dan zeer verleidelijk om in de supermarkt een kant- en klaarmaaltijd te kopen. Er is een ruime keuze aan vele verschillende soorten maaltijden die er op het eerste oog vaak nog gezond uit zien ook! Maar waarom is zo’n maaltijd in de meeste gevallen geen goed idee? Wat maakt deze maaltijden zo ongezond?

E-nummers
Kant- en klaarmaaltijden bevatten vaak veel e-nummers. Hoewel deze zijn goedgekeurd door de Europese Unie zijn dit toch extra kleur- geur- en smaakstoffen die absoluut niet nodig zijn om het eten lekker te maken. Vaak zijn ze nog schadelijk voor de gezondheid ook!

Calorieën
Veel makkelijke maaltijden bevatten ontzettend veel calorieën. Zo’n maaltijd kan met gemak meer dan 1000 calorieën bevatten. Dat is meer dan de helft van de dagelijkse energiebehoefte op een dag. Veel te veel dus. Zelfs de meest simpele kant- en klaarmaaltijden in de vorm van salades bevatten vaak meer dan 500 calorieën.

Zout en verzadigd vet
Naast veel calorieën zitten in de meeste kant- en klaarmaaltijden ook veel te veel zout en veel te veel verzadigd vet. Voor een keer is dat niet erg, maar wanneer je veel kant- en klaarmaaltijden eet, is dit natuurlijk niet goed voor de gezondheid.

Duur
De maaltijden zijn daarnaast ook nog eens ontzettend duur. Een bak kost al snel 4 euro per persoon. Een bedrag waar je zeer gemakkelijk veel gezonder van kunt eten!