Superfood: edamame bonen!

Doutzen Kroes liet al eens weten dat één van haar favoriete snacks edamame zijn! Deze jonge sojabonen zijn de vruchten van de nog niet rijpe peulen van de sojaplant. Vooral in Japan worden ze veel gegeten. Het is een standaard bijgerecht van bijvoorbeeld sushi. Maar de bonen zijn ook nog eens ontzettend gezond! Ze zijn glutenvrij.

De bonen zijn gezond. Ze zijn zeer licht verteerbaar. Daarnaast bevatten ze veel goede eiwitten en onverzadigde vetzuren. Ook bevatten ze vezels en mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium. Door de vezels en eiwitten zijn ze ideaal voor een dieet. Ze zorgen voor een lang en verzadigd gevoel!

Met een gi-waarde van 18 is de edamame een goede keuze bij vrijwel elk dieet. Ze zijn immers natriumarm, glutenvrij en plantaardig.

Waar is edamame te koop?
Edamame bonen zijn zowel in schil, als los verkrijgbaar. De schil is niet eetbaar. Na het koken zul je de bonen er uit moeten halen. Meestal zijn de bonen in de diepvries te vinden bij de toko. In sommige winkels zijn ze ook in blikvorm verkrijgbaar. Deze zijn al klaar voor gebruik en kunnen ook koud worden gegeten.

Hoe bereid je edamame?
Je kunt de peulen of bonen gewoon koken in een pan. Daarna gooi je er wat zout en eventueel andere kruiden op en dan is het al klaar. Het is de ideale snack voor elk moment. Je kunt ze ook koud eten. Ook kunnen ze in wokgerechten en rijstgerechten worden verwerkt zoals alle bonen.

Voedingswaarde
100 gram sojabonen bevat 122 calorieën, 11 gram eiwit en 5 gram vet. Daarnaast bevat 100 gram 5 gram vezels.