Grapefruit is gezond en hongert vetcellen uit

De grapefruit is een Jamaicaanse vrucht die is ontstaan als een kruising tussen de sinaasappel en de pompelmoes. Hij groeit aan een plant die wel 15 meter hoog kan worden. Ze hebben een geel/oranje schil en een diameter van 10 tot 15 centimeter. Het vruchtvlees is roze/rood van kleur. Grapefruit heeft een zure smaak en is super gezond!

Grapefruits bevorderen gewichtsverlies
Het consumeren van grapefruits levert een positieve bijdrage aan het verliezen van gewicht. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat de grapefruits als het ware de vetcellen uithongeren. Bij dit onderzoek werden de proefpersonen onderverdeeld in 3 groepen. Alle groepen kregen de hoeveelheid calorieën om op gewicht te blijven.

Groep 1: normaal dieet
Groep 2: 3 keer per dag een halve grapefruit
Groep 3: 3 keer per dag een glas grapefruitsap

Het gewichtsverlies was na 10 weken als volgt:
Groep 1: 200 gram
Groep 2: 1,6 kilo
Groep 3: 1,5 kilo

Het enige verschil in dieet was het eten van de grapefruits. De onderzoekers tonen verder aan dat dit gewichtsverlies wordt veroorzaakt doordat de hoeveelheid van 1 grapefruit de opname van glucose door vetcellen met 20% vermindert! Het eten van meerdere grapefruits maakte dit effect niet sterker. De vetcellen worden dus kleiner door het eten van grapefruit. Ideaal voor wanneer je wil afvallen!

Veel vitamines en mineralen
Een grapefruit bevat 1,5 keer meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Daarnaast bevat de vrucht ook vitamine E, vitamine B1, vitamine B2 en vitamine B6. Ook bevat de vrucht veel mineralen zoals calcium, foliumzuur, fosfor en kalium. De voedingswaarde fytonutriënten van deze voluptueuze fruit-liminoids, flavonoïden, lycopeen en glucarates-helpen bij het bestrijden van kanker en verschillende ziekten.

Zo is de link met nierstenen bijvoorbeeld al verschillende malen aangetoond.

Voedingswaarde
1 grapefruit weegt ongeveer 200 gram en bevat zo’n 90 calorieën, 1,5 gram eiwit, 0,4 gram vet en 3 gram vezels.