Een salade is op zijn tijd erg lekker. Het is ook een ideaal gerecht voor wanneer je eens geen zin hebt om lang in de keuken te staan, wel gezond wil eten en bovendien graag wat kilo’s wil verliezen. Veel salades bevatten alsnog veel calorieën. Maar wanneer je ze zelf maakt weet je precies wat er wel (en niet) in zit en maak je hem zo gezond en lekker als je zelf wil!
Ingrediënten voor 2 personen:
-rucola
-gemengde sla
-geitenkaas (100 gram is ruim voldoende)
-pijnboompitten / hennepzaad / andere noten of zaden
-3 tomaten
-komkommer
-desgewenst peper en zout
Bereidingswijze:
1. Bedek het bord met een laag gemengde sla.
2. Bak de pijnboompitten goudbruin.
3. Doe de geitenkaas in de pan en bak deze aan beide kanten goudbruin.
4. Snijd de tomaten en de komkommer in stukjes.
5. Verdeel de tomaten, komkommer, pijnboompitten (of andere zaden of noten) over de salade.
6. Verdeel de rucola hierover.
7. Verdeel de warme geitenkaas erover.
8. Strooi er eventueel wat kruiden over.
Varieer
Je kan zoveel ingrediënten gebruiken als je zelf wil! In de salade kan je bijvoorbeeld ook tofu, eieren of avocado verwerken. Daarnaast kan je bij de salade bijvoorbeeld wat aardappels of een lekkere loempia maken. Zo is de salade ook geschikt voor personen die niet op een caloriebeperkend dieet zijn.
Wil je de salade juist minder calorierijk maken? Kies er dan voor om bijvoorbeeld de pijnboompitten weg te laten of slechts een klein stukje geitenkaas te gebruiken.