Eiwitrijke (vegetarische) snacks

Het is bekend dat een eiwitrijk dieet zorgt voor meer gewichtsafname. Maar het eten van voldoende eiwitten is soms niet zo makkelijk. In dit artikel vind je een aantal eiwitrijke snacks op een rijtje. Bij een vegetarisch dieet is het nog moeilijker om eiwitrijke tussendoortjes te vinden. Vandaar dat wij een lijstje hebben gemaakt!

Eieren: Gebakken zijn ze erg lekker. Gekookt kun je ze op elk moment eten en overal mee naar toe nemen. Een ideale snack dus!

-Noten: In noten zit veel eiwit. Eet een handje noten tussendoor, of neem een rijstwafel met een notenpasta!

-Yoghurt: Yoghurt bevat veel eiwit. Vooral Griekse yoghurt, deze bevat 10 gram eiwit per 100 gram. Een normale yoghurt bevat tussen de 3 en 5 gram eiwit per 100 gram.

Repen: Er zijn tegenwoordig erg veel eiwitrijke repen te verkrijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de repen van verschillende proteïne diëten zoals Atkins en Modifast. Er zijn echter nog veel meer eiwitrijke repen te vinden. Kijk in de supermarkt gewoon welke reep de meeste eiwit bevat en koop deze!

Bonen en linzen: Ook dit is een gezond tussendoortje! Neem bijvoorbeeld een bakje kikkererwten met kruiden!

Bak zelf: Je kunt zelf gemakkelijk eiwitrijke tussendoortjes maken. Experimenteer er gewoon op los. Maak een lekkere muffin van amandelmeel en extra veel eiwitten bijvoorbeeld! Zo weet je zeker dat het gezond is!