Pomelo is lekker en gezond

Bij pomelo denken velen gelijk aan Fanta Pomelo. Heerlijk, maar natuurlijk niet heel erg gezond. Gelukkig is pomelo gewoon een heel gezonde en lekkere fruitsoort die je niet in frisdrank hoeft te verwerken om er lekker van te genieten. De pomelo is de grootste citrusvrucht die er bestaat en het is een kruising tussen een grapefruit en een pompelmoes. Vergeleken andere fruitsoorten is de vrucht redelijk droog en groot. De smaak is lichtbitter maar veel zoeter als die van een grapefruit. De schil is redelijk dik en geel/groen/oranje van kleur.

Net zoals elke soort fruit is de pomelo een gezond en verantwoord tussendoortje. De vrucht is rijk aan vitamine C en bevat daarnaast veel vezels. Daardoor houd je langer een vol gevoel. Bovendien kost het eten ervan wat tijd waardoor je er niet te veel van eet! Ideaal voor wanneer je op dieet bent en aan niks anders kan denken dan aan eten.

Hoe eet je een pomelo?
De pomelo is rijp wanneer die geen glanzende schil meer heeft. Wanneer de schil een beetje dof begint te worden kun je deze het beste eten. Omdat de vrucht snel uitdroogt is het goed om deze buiten de koelkast op een koele donkere plek te bewaren.

In eerste instantie kan het lastig zijn om een pomelo te eten. Deze is veel groter dan een grapefruit of sinaasappel en daardoor maar moeilijk te schillen. Het is het meest handig wanneer je de pomelo in 8 stukken verdeeld. Net zoals je een meloen snijd. In principe kan je de pomelo gemakkelijk in vier porties verdelen.

Doordat de pomelo weinig vocht bevat kan je deze na het snijden gemakkelijk met de hand verder schoonmaken en eten. Voordeel is dat je er ook even mee bezig bent en zo niet te snel en niet te veel eet.

Voedingswaarde
Per 100 gram bevat de vrucht 38 calorieën. Er zit verder geen vet in, bijna 10 gram koolhydraten en 1 gram eiwit. De vrucht bevat net als de sinaasappel veel vezels. 1 gram vezels per 100 gram vruchtvlees. Daarnaast bevat de pomelo natrium, kalium en vitamine C.