Verwerk avocado in je menu!

Avocado'sAvocado is super gezond! In tegenstelling tot wat veel mensen denken bevat de avocado veel goede vetten die helpen om je huid gezond te houden. Daarnaast bevatten ze nog vele andere gezonde voedingsstoffen en zijn ze absoluut niet dikmakend. Sterker nog, mensen op dieet kunnen juist veel baat hebben bij deze eiwitrijke vrucht! Helaas weten veel mensen niet hoe ze een avocado het beste kunnen eten. Daarom hier een aantal tips om avocado in je voeding te verwerken!

Hoe maak je een avocado schoon?
De avocado is rijp wanneer je deze gemakkelijk kan indrukken. Hij moet een mooie geel/groene kleur hebben. Je maakt hem het gemakkelijkst schoon door de vrucht eerst in de lengte door tweeën te snijden. Vervolgens kun je de pit er gemakkelijk uitwippen. Dan kan je de schil gemakkelijk verwijderen. Lukt dat niet, dan is de avocado nog niet rijp genoeg. Natuurlijk kun je hem wel eten, maar wacht de volgende keer wat langer! Daarna kun je ermee doen wat je wil!

Als gezonde snack
Het is helemaal niet verkeerd om de avocado in stukken te snijden en deze met wat peper en zout als lekker tussendoortje te eten! Het is lekkerder dan je denkt en je hebt verder helemaal niets nodig! Je kunt deze ook gewoon door midden snijden en de avocado uitlepelen.

Op brood
Je kunt de avocado ook heel goed op brood eten. Je kunt het gebruiken als avocadoboter en nog andere ingrediënten gebruiken maar je kunt de avocado ook gewoon zo op brood eten met wat kruiden. Vooral de combinatie van roggebrood en avocado wordt veel gegeten, maar avocado smaakt lekker bij elke soort brood.

Guacamole
Een ander gezond tussendoortje is guacamole met maïschips. Kies wel voor een pure maïschips zonder toegevoegde geur-, kleur-, en smaakstoffen en maak de guacamole zelf! Dit doe je heel gemakkelijk door avocado fijn te prakken met een vork, een kleine ui, een tomaat en zout en peper naar smaak toe te voegen! Desgewenst kan je er ook nog knoflook of andere kruiden aan toevoegen! Het is een ideale en bovendien gezonde snack voor de zaterdagavond als vervanging van gewone chips.

Shake
Er zijn vele mensen die de dag beginnen met een smoothie of sap van de avocado. De vrucht is gemakkelijk te mengen met andere soorten groente en fruit en daardoor wordt de shake een goed en gezond begin van de dag.

Avondeten en avocado
In wraps kun je uiteraard avocado verwerken. Meng het gewoon door de andere ingrediënten. Het is ook een veelgebruikt ingrediënt bij sushi. Daarnaast is het ook goed te combineren met rijst. Leg gewoon een kwart of een halve avocado naast de rijst, je zult merken dat het een goede combi is.

Ook je broodje met vlees of vleesvervanger wordt een stuk leuker en lekkerder met wat avocado er op!