Chocolade maakt niet dik maar juist slank!

ChocoladeGoed nieuws voor mensen die van chocolade houden. Onderzoek onder 1458 personen in de leeftijd van 12,5 tot 17,5 jaar heeft uitgewezen dat degenen die veel chocolade eten, minder lichaamsvet hebben. Dit is gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition.

Bij de proefpersonen werd het vetpercentage, de taille-omtrek en de BMI gemeten. Vervolgens werd de personen gevraagd wat zij aten. De opvallende conclusie was, dat hoe meer chocolade er werd gegeten, hoe lager het vetpercentage van de personen was. Ook de taille was slanker bij personen die veel chocolade aten, net als de BMI.

Deze link stond los van leeftijd, geslacht, calorieverbruik, en calorieconsumptie. Net als de consumptie van thee, koffie, groente, fruit en verzadigde vetten.

Catechine
Volgens de onderzoekers komt dit door de stof catechine. Deze antioxidant staat in nauw verband met de productie van het hormoon cortisol en de gevoeligheid voor insuline. Twee hormonen die sterk samenhangen met het wel of niet hebben van overgewicht.

Dit is niet het eerste onderzoek dat aantoont dat personen die regelmatig chocolade eten, slanker zijn. Eerder werd deze link ook al gelegd in het geval van volwassenen. Volwassenen die meer chocolade aten, hadden een lager BMI.