Suikervrij broodbeleg

Boterham met pindakaasSuikervrij eten is nog niet zo makkelijk. De meeste broden bevatten suiker. Wanneer je er dan eindelijk zeker van bent dat je een brood hebt waar geen suiker aan is toegevoegd, dan is het nog van groot belang wat je op je brood doet! Want het meeste beleg bevat suiker. Gelukkig zijn er ook veel suikervrije alternatieven om je boterham mee te beleggen!

Kaas
Kaas is doorgaans suikervrij.

Notenpasta
Notenpasta uit de supermarkt bevat vaak wel suiker. Pindakaas van Calvé, en notenpasta’s die je kan kopen bij een natuurwinkel zijn vaak zonder toegevoegde suikers. Let er op dat de enige ingrediënten de noten zelf zijn, en eventueel wat zout.

Suikervrije jam
Gewone jam is niet suikervrij. Koop daarom speciale suikervrije jam of appelstroop. Deze is gewoon in de grotere supermarkt verkrijgbaar.

Suikervrije chocoladepasta/hagelslag e.d.
In de natuurwinkel en de grotere supermarkten zijn veel soorten suikervrij broodbeleg te koop. Denk aan suikervrije hagelslag, suikervrije chocoladepasta en suikervrije speculoos. Wel is aan deze producten vaak een andere zoetstof toegevoegd. Het is van belang om daarop te letten bij je keuze!

Fruit en groente
Ook groente en fruit kun je uiteraard op je boterham doen. Niet alleen kan je een banaan, avocado of verse aardbeien op je boterham doen. Ook de combinatie van groente en bijvoorbeeld mozzarella is heerlijk. Vooral wanneer je hier wat peper, zout en eventueel wat andere kruiden aan toevoegt.

Eieren
In tegenstelling tot de vele eiersalades in de winkel zijn verse eieren natuurlijk suikervrij. Neem een gekookt of gebakken ei op brood of maak je eigen eiersalade met dit recept van eiersalade. Hier kun je veel mee variëren. Je kunt namelijk vrijwel alle soorten groenten toevoegen aan een gebakken ei.