5 manieren om de weerstand te verhogen!

Een goede weerstand leidt tot een gezond lang leven. De weerstand is een onderdeel van het afweersysteem. Het beschermt tegen ziektes en bacteriën. Een goede weerstand zorgt ervoor dat je veel minder vatbaar bent voor virussen en daardoor ben je veel minder vaak ziek. In dit artikel lees je hoe je voor een goede weerstand zorgt en hoe je deze behoudt! Eigenlijk zijn er vijf dingen van groot belang voor een gezonde weerstand.

Slaap voldoende
Slaap is heel erg belangrijk voor een goede weerstand. Wanneer je onvoldoende slaapt ben je veel vatbaarder voor virussen en bacteriën. Je lichaam heeft dan simpelweg geen energie om deze te bestrijden. Zorg er dus voor dat je ten minste zeven tot acht uur per 24 uur slaapt.

Vermijd stress
Misschien heb je weleens gemerkt dat een periode van stress ervoor kan zorgen dat je wat sneller ziek wordt. Dit kan. Stress is namelijk van invloed op je afweersysteem. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat stress de hoeveelheid afweercellen negatief beïnvloed. Het is dus belangrijk om stress te vermijden.

Eet gezond
Een gezond voedingspatroon is onmisbaar voor een goede weerstand. Het leidt tot een gezonde darmflora en voldoende vitamines en mineralen. Met een gezond voedingspatroon kan je lichaam afvalstoffen afvoeren uit het lichaam. Een zwakke weerstand ontstaat namelijk ook door een ophoping van afvalstoffen. Een gezond eetpatroon en voldoende drinken zorgen ervoor dat de afvalstoffen het lichaam verlaten en verder geen negatieve invloed hebben op de werking van het afweersysteem.

Hygiëne
Bacteriën en virussen worden natuurlijk overgedragen van mens tot mens. Wanneer je je handen niet vaak genoeg wast heb je een grotere kans om deze bacteriën en virussen te krijgen. Een lichaam met een goede weerstand kan dit aan. Maar wanneer je heel veel bacteriën en virussen binnen krijgt op hetzelfde moment zit er natuurlijk een limiet aan de hoeveelheid virussen en bacteriën die kunnen worden bestreden. Zorg dus altijd voor een goede hygiëne.

Beweging
Beweging is ook onmisbaar voor het afweersysteem. Vooral in de buitenlucht bewegen kan de weerstand zeker verhogen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die regelmatig bewegen meer witte bloedcellen hebben, oftewel meer afweercellen. Die kunnen virussen en bacteriën bestrijden.