Verminder je cellulite binnen 1 week!

Cellulite is een kwaal waar het merendeel van de vrouwen last van heeft. Een sinaasappelhuid heeft niets te maken met je gewicht maar is erfelijk bepaalt. Dat betekent echter niet dat je niets aan je sinaasappelhuid kunt doen. Met deze tips verminder je je cellulite op een snelle manier. Ook binnen een week kan je cellulite aanzienlijk verminderen.

Neem calcium
Calcium heeft een positieve invloed op de verdwijning van cellulite. Het maakt de huid strakker. Calcium is geen wondermiddel en zal de cellulite niet opeens laten verdwijnen, maar maakt je huid strakker waardoor de cellulite minder zichtbaar wordt.

Drink veel
Een vochttekort draagt bij aan de hoeveelheid cellulite. Cellulite is namelijk eigenlijk niets anders dan een vochtophoping. Wanneer je te weinig drinkt gaat het lichaam juist vocht vasthouden. Drink dus voldoende zodat het lichaam de afvalstoffen kan afvoeren en de cellulite verdwijnt!

Vermijd suiker
Suiker maakt de huid elastischer en slapper. Je huid wordt dunner en dat betekent dat je meer last krijgt van cellulite. Schade aan het bindweefsel, collageen en de elasticiteit van je huid, dat leidt tot cellulite. Dit geldt ook door schade die bijvoorbeeld is ontstaan door overmatig zonnen.

Vitamine C, zink en ijzer
Naast calcium, veel water en een gezond voedingspatroon draagt ook vitamine C, zink en ijzer bij aan het verminderen van zichtbare cellulite.

Bloedcirculatie
Een goede bloedcirculatie is een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen cellulite. Zo kunnen afvoerstoffen worden afgevoerd. Massage van de bovenbenen kan daardoor helpen om cellulite te verminderen. Ook beweging helpt.

Spier vergrotende oefeningen
Oefeningen die ervoor zorgen dat de bovenbeenspieren groeien zorgen ervoor dat de cellulite minder zichtbaar wordt. Dat komt doordat de spieren de cellulite als het ware weg drukken. Voorbeelden van goede bewegingen zijn squats, hardlopen, springtouwen en trampoline springen!