Is cellulitis afhankelijk van je gewicht?

Cellulitis is, in tegenstelling tot wat veel mensen, niet afhankelijk van het gewicht. Zo zijn er mensen met veel overgewicht zonder cellulitis en slanke mensen met juist extreem veel cellulitis. Cellulitis is niet afhankelijk van de hoeveelheid vet, maar van de hoeveelheid vocht in je lichaam. Het zijn vochtophopingen die de cellulitis veroorzaken. Dat betekent dat afvallen er dus ook niet voor zorgt dat cellulitis verdwijnt. Wel kan sport er aan bijdragen dat cellulitis vermindert.


Wanneer je sport, vermindert de cellulitis zichtbaar. Dat komt niet doordat de cellulitis opeens verdwijnt maar doordat de spieren onder de cellulitis groter worden. De cellulitis wordt dan als het ware uit elkaar gerekt waardoor deze niet, of in ieder geval veel minder, zichtbaar is.

Het jojo-effect heeft absoluut een negatieve uitwerking op de hoeveelheid cellulitis. Dat komt doordat de elasticiteit van de huid alsmaar groter wordt. De huid wordt echter maar moeilijk weer zo strak wanneer je het aangekomen gewicht weer verliest. Dit verergert de hoeveelheid cellulitis zichtbaar.

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:

Lees ook:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven