Is fruitsuiker gezonder dan andere suiker?

Fruitsuikers zitten van nature in fruit. En fruit is gezond. Veel mensen denken dan ook dat de suikers in fruit gezonder zijn en geen kwaad kunnen. Dit is echter een misverstand. Ons lichaam maakt geen enkel onderscheid tussen suiker uit fruit en suiker uit producten zoals koekjes en andere snacks. Alle soorten suikers bevatten ook ongeveer evenveel calorieën en worden op dezelfde manier door ons lichaam verwerkt.

Suiker wordt door je lichaam omgezet in glucose en als energiebron gebruikt. Een te veel aan suiker wordt opgeslagen als vet. Dat geldt voor alle suikers, dus ook voor natuurlijke suikers zoals fruitsuiker.

Fruit bevat bovendien ook nog eens relatief veel suiker. Toch blijft fruit gezond vanwege de stoffen die het bevat. Fruit bevat veel mineralen, vitamines en antioxidanten en is bovendien rijk aan vezels. Het is daarom verstandig om dagelijks twee stuks fruit te eten. Maar het eten van te veel fruit zorgt er voor dat je te veel suiker binnen krijgt waardoor je ook in gewicht kan aankomen.