Simpele en effectieve dieettips (2)

Deel 2 met 15 goede en effectieve dieettips die direct zijn toe te passen in je dagelijkse leven. Breng deze tips in de praktijk en je zult merken dat je vanzelf gewicht zult verliezen op een gezonde en bovendien blijvende manier.

1. Laat vruchtensappen staan. Er zitten veel suikers in en geen vezels. Dat geldt ook voor de natuurlijke vruchtensappen zonder toevoegingen.

2. Drink twee glazen water voor elke maaltijd. Je maag wordt dan gevuld met water waardoor je minder eet.

3. Eet bewust. Eet alleen dingen die je echt lekker vindt.

4. Eet regelmatig en niet pas wanneer je honger hebt. Er is dan namelijk grote kans dat je meer eet dan je eigenlijk nodig hebt.

5. Kauw goed. De vertering van eten begint al in de mond. Door goed te kauwen eet je langzamer, en dus over het algemeen minder. Daarnaast zorgt goed kauwen voor een betere vertering en een betere stoelgang.

6. Vermijd de auto. Doe boodschappen op de fiets of lopend.

7. Plan je sport. Zet deze desnoods in je agenda. Maak ook geen andere afspraken op deze sporttijden.

8. Beloon jezelf. Niet met eten, maar met leuke nieuwe kleding, een leuk boek, een mooie nagellak of een lekkere dag in de spa.

9. Let altijd op! Het is funest om 1 dag in de week te denken dat je je dieet morgen wel weer oppakt. Het is zonde om je 1 dag vol te proppen en de volgende dag weer streng op dieet te gaan. Natuurlijk mag je op een verjaardag best een stuk taart. Maar laat dan het stokbrood en de bitterballen staan, en neem slechts 1 wijntje. Dit scheelt een hoop calorieën op de lange termijn.

10. Drink groene thee, al meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat het drinken van groene thee een positief effect op het gewicht heeft.

11. Wees niet perfectionistisch. Een dieet is niet naar de maan wanneer je 1 koekje eet. En je work-out schema is nog steeds effectief, ook als je 1 keer een training mist. Het hoeft niet perfect te zijn.

12. Houd je doel voor ogen. Het is veel makkelijker om gezond te eten en veel te bewegen wanneer je weet waar je het voor doet. Het kan dus geen kwaad om jezelf met een super figuur onder een palmboom te visualiseren.

13. Haal geen ongezonde voeding in huis. In plaats daarvan kan je beter een grote fruitmand op tafel zetten. Wanneer je dan trek hebt, kun je deze eten.

14. Heb je toch ongezonde voeding in huis, zet deze dan buiten het zicht. Zet ongezonde voeding achterin de koelkast of in de kast maar in ieder geval niet op de tafel waaraan je zit.

15. Loop regelmatig. Het is belangrijk om regelmatig te staan en te lopen. Wanneer je bijvoorbeeld aan het bellen bent kun je rustig een aantal rondjes lopen door de kamer.