De voordelen van groene thee

Groene thee is een heerlijke drank tussendoor. Het wordt gemaakt van niet gefermenteerde theeblaadjes. Groene thee bevat wel cafeïne maar slechts de helft van wat er in zwarte thee zit. Verder bevat groene thee veel flavonoïden, een soort antioxidanten. Groene thee helpt bij het afvallen op meerdere manieren.

Groene thee maakt je jonger
Vijf koppen (1 liter) groene thee per dag zorgen voor verjonging van de huid. Dat geldt overigens ook voor water drinken in het algemeen. De huid wordt zachter en minder schilferig. Dat komt doordat groene thee de doorbloeding van de huid verbetert en zorgt voor een betere zuurstoftoevoer.

Daarnaast worden afvalstoffen door het drinken van groene thee gemakkelijker afgevoerd door het lichaam. Net als bij veel water drinken, heeft dit veel voordelen voor de gezondheid. Onder andere een mooie gezonde huid.

Metabolisme
Groene thee zorgt voor een beter metabolisme. Dit betekent dat het lichaam meer calorieën verbrand. Er zijn onderzoeken geweest waaruit bleek dat het metabolisme met zelfs 4% wordt verhoogd door het drinken van groene thee. En hoe meer calorieën je verbrandt, hoe sneller je af zult vallen.

Cholesterol
Het drinken van groene thee zorgt voor een gezond cholesterolniveau. Het goede cholesterol verbeterd en het slechts cholesterol verminderd. Dus mensen met een te hoog cholesterol kunnen er zeker baat bij hebben om groene thee in hun dagelijkse menu op te nemen.

Insulinelevel
De bloedsuikerspiegel kan door groene thee worden gereguleerd. Insulinepieken worden namelijk voorkomen. Een hoog bloedsuikerniveau heeft tot gevolg dat het lichaam meer vet zal opslaan. Door deze te voorkomen zorg je er dus voor dat je lichaam minder vet zal opslaan.

Door dit effect op het insulinelevel heb je bovendien veel minder snel weer een hongergevoel en veel minder de neiging om te snacken.

Immuunsysteem
Daarnaast heeft groene thee een positief effect op het immuunsysteem van ons lichaam. Dit immuunsysteem zorgt voor onze algehele gezondheid. Daardoor kunnen ziektes zoals bepaalde soorten kanker, hartziekten, vaatziekten, nierstenen en suikerziekte deels worden voorkomen.

Om van de voordelen van groene thee te profiteren is het belangrijk dat je groene thee gedurende een langere tijd dagelijks drinkt. De voordelen bereik je natuurlijk niet door 1 dag groene thee te drinken.

Hersenen
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat groene thee verschillende ziektes kan voorkomen. Bijvoorbeeld alzheimer en parkinson. Groene thee beschermt hersencellen waardoor deze minder snel afsterven.

Stress
Groene thee heeft ook een positief effect op stress. De hoeveelheid stresshormonen in het lichaam verminderd bij het regelmatig drinken van groene thee. Daarnaast heeft het een rustgevend en ontspannend effect. Daardoor is het ook weleens in de natuurgeneeskunde gebruikt als antidepressiva.