Mijn ervaring met Insanity (Renée) week 1 & 2

Ik ga het nieuwe jaar goed beginnen. Op DieetVandaag las ik al veel over Insanity en ik wilde het al een tijd gaan doen. Toen heb ik gemaild en nu mag ik mijn ervaring met Insanity bijhouden voor deze website. Leuk, en een extra stimulans om het vol te houden. Hier kan iedereen dus mijn ervaring en straks mijn resultaten lezen!

Wie?
Vrouw
30 jaar
BMI start: 24.1

Dag 1: Fittest
Met heel veel moeite sta ik op 1 januari naast mijn bed. Na een veel te korte nacht en met een lichte kater ga ik aan de slag. Dit is niet de eerste keer dat ik Insanity doe. Althans, niet de eerste keer dat ik aan Insanity begin. En de resultaten van mijn fittest zijn om te huilen. Slechter dan ooit. Ik wijt het maar aan de alcohol en bedenk me dat hoe slechter de resultaten op dag 1, hoe meer verbetering ik zal gaan zien bij de volgende fittest. Ik ben bang dat ik hier zelfs geen spierpijn van ga hebben, zo belabberd heb ik de test gedaan. Ik ga de resultaten hier niet eens neerzetten.

Dag 2: Plyometric Cardio
Stel je voor: na de warming up van drie rondes lig ik bekaf op de grond. Vervolgens zegt de beste Shaun T.: ‘you’re muscles are warm now’. Geweldig… De hoeveelheid spierpijn viel heel erg mee, maar is na deze work-out wel aanwezig. Dat merk ik wanneer ik 10 trappen op en af ga. Ik was vergeten hoe zwaar het ook alweer was maar dat weet ik na dag 2 weer. Nog 61 dagen te gaan.

Dag 3: Cardio Power & Resistance
Vandaag ging het lekker. Ik voelde me goed na het sporten. Het grappige is dat ik tijdens het sporten geen spierpijn heb, maar voor en na het sporten wel. Van de vorige keer weet ik dat dit ophoudt na een weekje dus nog even doorzetten! Al met al ging vandaag wel prima. Veel armoefeningen ook en die doe ik graag want ik wil graag dunnere armen.

Dag 4: Cardio Recovery
Vandaag ging perfect. Ik kon vrijwel alles meedoen. Ik verloor wel mijn balans met een aantal oefeningen en een aantal oefeningen gingen mijn beenspieren zo veel pijn doen dat ik toch wat eerder ben gestopt. Verder ging het perfect.

Dag 5: Pure Cardio
Vandaag de eerste dag dat ik mijzelf er echt toe heb moeten zetten om op te staan. Ik had er geen zin in. En het was ook nog eens de zwaarste work-out tot nu toe. En ik denk niet dat dat alleen komt doordat ik geen zin had, maar zeker ook omdat het gewoon een zware work-out was. Maar 1 pauze tussendoor en heel veel cardio. Ik heb regelmatig moeten stoppen om te rusten en deed de oefeningen bovendien veel langzamer dan het team van Shaun T.. De rest van de dag heb ik ook nog 2,5 uur gelopen. Dat ging prima, wel wat spierpijn, maar niet onoverkomelijk.

Dag 6: Plyometric Cardio
Aangezien morgen een rustdag is, heb ik de work-out uitgesteld tot in de avond. Ik heb dus lekker uitgeslapen en ben pas in de avond gaan sporten. Na het eten. En het bevalt mij in de ochtend toch beter. Dan heb je de dag nog voor je. Nu zat ik de hele dag tegen de avondsportsessie aan te kijken. Terwijl ik het toch reuze leuk vind.

Dag 7: Rustdag

Dag 8: Cardio Power & Resistance
Vandaag ging het niet helemaal lekker. Aan het begin van de work-out heb ik goed meegedaan en aan het eind van de dvd ook. Ergens in het midden zag ik het niet meer zitten en heb ik even op een wat lager pitje meegedaan. Verder is het dus wel goed gegaan. Ben blij dat ik mezelf er toe heb weten te zetten vandaag.

Dag 9: Pure Cardio
Vandaag gaat eigenlijk best wel lekker. Ik kan vrijwel alles meedoen en besluit me helemaal te geven. Dat voelt best wel lekker. In de middag eet ik een chocoladetaart en ik neem me alweer voor om me snel wel aan een strikt voedingspatroon te gaan houden!

Dag 10: Plyometric Cardio
Het begon vandaag weer als vanouds. Ik had er helemaal geen zin in. Maar tijdens de work-out merk ik dan toch dat ik er zin in begin te krijgen en achteraf ben ik weer superblij dat ik het heb gedaan. En daarmee ben ik nu officieel op dag 10, oftewel op 1/6 van het programma. Oftewel meer dan 16%. Gaat helemaal goed komen. Voor ik het weet zijn alle 61 dagen om. Ik ben benieuwd naar de grote verandering. Helaas zie ik nog geen verandering op de weegschaal. Wel voel ik me goed na het sporten en bespeur ik wel een lichte lichamelijke verbetering. Maar echt zeker ben ik daar niet over. Hoe dan ook, ik ga dit programma afmaken. Ook als de resultaten uitblijven. Zo en zo lees ik vaak dat de resultaten pas in maand 2 heel groot gaan zijn.

Dag 11: Cardio Recovery
Vandaag had ik echt, echt, echt geen zin. Tijdens het sporten ook niet. En ik vond het maar saai en lang duren. Ik heb de laatste 10 minuten niet echt enthousiast meer mee gedaan en eigenlijk meer gekeken dan echt intensief gesport! Morgen weer een dag…

Dag 12: Cardio Power & Resistance
Nadat ik de afgelopen twee dagen geen zin heb gehad en de work-outs zo nu en dan zelfs een beetje heb afgeraffeld ben ik er vandaag weer helemaal voor gegaan! En dat ging goed. Lekker veel gezweet en echt mijn best gedaan.

Dag 13: Pure Cardio en Abs
Vandaag voor het eerst 2 work-outs op 1 dag. Ik ben begonnen met de Pure Cardio. Het viel mij eigenlijk mee. De Abs oefeningen waren goed te doen. Ik heb er een aantal helemaal niet mee kunnen doen, blijkbaar heb ik die spieren gewoon niet ofzo. Maar over het algemeen kon ik het netjes bijhouden.

Dag 14: Rustdag

Heb jij ook ervaring met Insanity? Laat hieronder weten of je tevreden was met het programma en de resultaten? Wil je ook een ervaring op de website? Stuur jouw ervaring dan naar info@dieetvandaag.nl.