Verbeter je ademgeur met voeding

Het is heel vervelend wanneer je een onfrisse geur verspreidt uit je mond. En juist mensen die bezig zijn met een dieet en gewicht verliezen hebben vaak een stinkende adem. Dat is een symptoom van ketose die eigenlijk juist omarmt moet worden en die goed nieuws betekent voor het afvallen. De stinkende adem wordt daarnaast ook vaak veroorzaakt door bacteriën in de mond. Gelukkig kun je veel doen aan een slechte adem.

Drink veel water
Een slechte adem kan ook komen door een vochttekort in de mond. Zorg er dus voor dat je minimaal 1,5 liter water per dag drinkt. Je mond heeft dit vocht namelijk nodig om de bacteriën te kunnen bestrijden.

Zuivel
Zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kaas hebben een goede werking op de adem. Dat komt doordat deze voeding de bacteriën die de slechts adem veroorzaken neutraliseert.

Suikervrije pepermunt/kauwgom
Kauwgom en dergelijke verbetert de ademgeur meestal tijdelijk. Wanneer je kauwgom of pepermunt neemt met suiker daarin, kan de ademgeur zelfs verergeren. Dat komt doordat de bacteriën als het ware worden gevoed met suiker.

Slechts adem door voeding?
Een slechte adem komt ook vaak door voeding te eten zoals uien en knoflook. In zo’n geval moet je er rekening mee houden dat je adem gaat stinken. Kauwen op peterselie of munt kan helpen.

Wanneer je gezond eet, hoor je geen last te hebben van een stinkende adem. Het eten van veel suiker zorgt ervoor dat je adem gaat stinken. Dat komt doordat dit de bacteriën in je mond die de geur verspreiden juist verergeren.

Juist ook het vermijden van koolhydraten zorgt ervoor dat je gaat stinken uit je mond. Dat heeft te maken met het verbranden van vet. De oorzaak bevindt zich dan in je lichaam waardoor deze vorm van een stinkende adem alleen kan worden bestreden middels voeding.

Naast voeding helpt het ook om je tong dagelijks te poetsen. Veel van de slechte adem wordt namelijk veroorzaakt doordat er veel bacteriën zijn in de mond.