Is tomatensap gezond? Tomatensap maakt slank!

Zoals je weet zijn tomaten gezond. Wat we weten is dat fruitsap vaak niet zo gezond is als het fruit zelf. Dat heeft met name te maken met de vezels die verloren raken met het maken van sap. Ook bevat fruitsap heel veel suikers. Maar geldt dat ook voor tomatensap? Is tomatensap net zo gezond als het eten van een verse tomaat?

Tomaten hebben heel veel gezondheidsvoordelen. Tomatensap heeft eigenlijk dezelfde voordelen, dat komt doordat vrijwel de hele tomaat wordt gebruikt bij het maken van de tomatensap. Dat betekent dat tomatensap ongeveer evenveel calorieën, vezels en eiwitten bevat als normale tomaten. Daardoor is tomatensap zeer gezond.

Het voordeel van tomatensap is daarnaast dat dit makkelijker te drinken is dan een tomaat. Tomatensap kan je gemakkelijk overal mee naar toe nemen om zo elke dag een glas te drinken. Daarnaast is tomatensap gemakkelijk verkrijgbaar en niet duur.

Tomatensap helpt je gewicht verliezen
China Medical University in Taiwan heeft een groep gezonde vrouwen tussen de 20 en 30 jaar gevolgd die voor een periode van acht weken, dagelijks 280 milliliter tomatensap dronken. Verder veranderde het voedingspatroon van de vrouwen niet. Voor en na het onderzoek werd de lichaamssamenstelling en het bloed van de vrouwen gecontroleerd.

De resultaten waren duidelijk aanwezig. De buikomvang, het gewicht, en het vetpercentage van de vrouwen nam in die acht weken af. De taille nam bijvoorbeeld met zelfs 1,6 centimeter af in deze acht weken.

Voor Na
Lycopeen 0,72 1,97
Gewicht in kg 58,8 58,5
Vetpercentage 27,7 27,1
Taille in cm 75 73,4

Voedingswaarde
Tomaten sap bevat per 100 milliliter:
18 calorieën
3,1 gram koolhydraten
0,8 gram eiwit
0,1 gram vet
1 gram vezel