Rode pepers zorgen voor gewichtsverlies!

Capsaïcine is de stof in rode peper die de peper heet maakt. Deze stof prikkelt de tong waardoor het lijkt alsof het erg heet is. Als je regelmatig rode pepers eet, kun je er steeds beter tegen. Je lichaam went namelijk aan de capsaïcine waardoor je minder prikkels krijgt via de tong.

Veel mensen grijpen naar water wanneer ze hete pepers eten, dit heeft echter geen effect. De stof capsaïcine lost namelijk niet op in water. Het blijft dus even heet. Het helpt wel om iets te eten of drinken dat vet bevat. Zoals melk of yoghurt. Ook zorgt alcohol ervoor dat de stof wordt opgelost. Daardoor verdwijnt het hete brandende gevoel sneller.

Het stofje zorgt niet alleen maar voor een hele hete mond, het is ook zeer goed voor de lijn. Het zorgt ervoor dat de vetverbranding van het lichaam omhoog gaat. Door het eten van hete pepers verbrand je meer calorieën, krijg je het warm en ga je zweten.

Rode peper verhoogt de hoeveelheid verzadigingshormonen en vermindert de hongerhormonen. Bovendien wordt je smaak aangetast waardoor je minder zin hebt om meer te eten.

Onderzoek bij muizen heeft aangetoond dat het eten van capsaïcine gewichtstoename voorkomt. Wanneer je evenveel calorieën blijft eten als voorheen, zorgt capsaïcine zelfs dat je gewicht zult verliezen!