Clean-eating, wat is het precies?

Clean-eating, letterlijk vertaald naar het Nederlands ‘schone voeding’ of ‘pure voeding’ kan op veel verschillende manieren worden uitgelegd. Voor sommigen is clean-eating alleen het eten van producten uit de natuur. Andere verstaan weer iets anders onder clean-eating. De ene stroming vindt dat zuivel wel kan, de andere stroming is van mening van niet. Datzelfde geldt voor vlees.De term clean-eating komt het meest in de buurt van de Nederlands term ‘pure voeding’. En ook die term kan natuurlijk op verschillende manieren worden gedefinieerd. Want was is dan precies puur?

Clean-eating heeft veel weg van zo dicht mogelijk bij de natuur eten. De voeding bestaat uit eten uit de natuur met zo min mogelijk toevoegingen zoals smaakversterkers, e-nummers en conserveringsmiddelen. Het is geen dieet, maar een levensstijl. In de meeste gevallen komt clean-eating op het volgende neer:
– biologische voeding
– veel groente en fruit
– geen geraffineerde suikers
– geen toevoegingen zoals conserveermiddelen, smaakversterkers etc.
– geen voorverpakte voeding
– volkoren onbewerkte granen
– vermijden van gefrituurde voeding, wit meel e.d.

De gevolgen van clean eating
Van clean eating kun je binnen korte tijd veel veranderingen merken. Zo kun je al meteen een gezondere huid krijgen. Ook zul je je lichamelijk beter gaan voelen en zullen je (sport)prestaties aanzienlijk kunnen verbeteren. Het is het meest belangrijk dat je doet waar je je goed bij voelt. Meedoen aan de discussie wat wel en niet clean-eating is, is zonde van de inspanning. Zorg ervoor dat je gezond eet en geniet! Dan zul je je vanzelf gezond voelen.

Heb jij ervaring met clean-eating? Wat vind jij clean-eating? Laat het hieronder weten in een reactie.