Dagmenu 20: clean-eating

Clean-eating kan best lastig zijn. Daarom vind je hier wat inspiratie voor wat clean-eating nu eigenlijk is. Wat kun je bijvoorbeeld bij het ontbijt eten? Wat kun je eten bij de lunch? En wat kun je eten bij het diner? Dit is slechts een voorbeeld van een menu voor een dag. Er zijn heel erg veel recepten te vinden die heel goed passen in een clean-eating menu en die ook nog eens erg lekker zijn.

Ontbijt:
Als ontbijt voor een clean-eating is een lekkere smoothie een goede keuze. Eigenlijk kun je hierin alles gooien wat je zelf lekker vindt. Je kunt het beste vetvrije yoghurt gebruiken. Het is ook mogelijk geen smoothie maar een sap te maken. In dat geval gebruik je geen yoghurt, maar alleen groente en fruit.

Voor 1 smoothie heb je (bijvoorbeeld) de volgende ingrediënten nodig:
– 150 ml yoghurt
– groente en fruit naar keuze, bijvoorbeeld 200 gram aardbeien, frambozen en bosbessen

Een groene start van de dag krijg je door bijvoorbeeld een avocado te mengen met een handje amandelen, 30 gram spinazie, een halve banaan, wat honing en een wortel. Maar ook hierbij geldt dat je eigenlijk alle groente en fruit kan gebruiken waar je trek in hebt of die je maar net hebt liggen.

Lunch:
Voor een snelle lunch kun je kiezen voor drie gebakken eieren in olijfolie met groente erdoor en volkoren brood.

Diner:
Een goed diner is een mix van koolhydraten, eiwitten en vetten. Een perfect voorbeeld van een gezond diner is gegrilde kipfilet met een salade van groente, een halve avocado en geroosterde noten, pitten en zaden.

Tussendoor:
2 tussendoortjes per dag is een goede keuze. Goede voorbeelden zijn aan handje rauwe noten, 150 gram yoghurt, een gekookt ei of een stuk fruit.