Met deze tips eet je gemakkelijk 500 calorieën minder per dag!

Wie wil afvallen moet minder calorieën eten. Wie 500 calorieën per dag minder eet, zal in precies twee weken een kilo vet verliezen. En elke dag 500 calorieën minder eten is redelijk te overzien. Met de tips in dit artikel eet je gemakkelijk 500 calorieën per dag minder.

1. De meest gemakkelijke tip om 500 calorieën minder te eten is door een kwart van alles wat je normaal eet te laten staan. Als je 2000 calorieën per dag eet, eet je zo dus 500 calorieën minder.

2. Geniet je in de avond vaak van wat alcohol met wat lekkers? Laat dit staan, dan bespaar je al snel 500 calorieën. 100 gram chips bevat namelijk al bijna 600 calorieën. Met de alcohol erbij heb je ruim meer dan 500 calorieën bespaart.

3. Door een pizza voor de helft te laten staan, bespaar je ook 500 calorieën.

4. Wat ook een goed idee is om 500 calorieën te besparen is om 1 maaltijd over te slaan. Al vaker zijn de voordelen van deeltijdvasten onderzocht. Het kan helemaal geen kwaad om bijvoorbeeld het diner een dag over te slaan. Of juist het ontbijt of de lunch.

5. Het is natuurlijk ook een optie om niet 500 calorieën minder te eten, maar om 500 calorieën extra te sporten. Dit heeft uiteindelijk hetzelfde effect. Het blijft namelijk altijd om de verhouding tussen de ingenomen calorieën en de verbruikte calorieën. Door een uur hard te lopen buiten, zul je dus ongeveer 500 calorieën verbranden en dan hoef je niet eens minder te eten. Natuurlijk kun je elke sport kiezen die je leuk vindt.