Eten met warm weer?

Met warm weer schiet gezond eten er snel bij in. Door het warme weer heb je het drukker dan anders, bijvoorbeeld omdat je besluit om tussendoor nog even naar het zwembad of strand te gaan. Of je hebt juist een loom gevoel waardoor je niet vooruit te branden bent. En dan schiet gezond koken er natuurlijk al snel bij in. Bovendien zijn de dagen bij warm weer vaak langer waardoor je langer wakker blijft en aan het eind van de avond nog wat lekkers te snacken neemt. Hoe zorg je ervoor dat je ook met warm weer lekker en gezond eet?

Drink
Om te beginnen is het goed om lekker veel te drinken. Met warm weer zweet je veel en verdampt er heel veel vocht zonder dat je het door hebt. En wanneer je lichaam te veel vocht verliest, dan kan je je onwel gaan voelen.

Geniet lekker van ijs!
Zo vaak is het geen lekker warm weer. Geniet dus lekker van een ijsje, of twee. Of zelfs drie, bijvoorbeeld deze drie ijsjes met de minste calorieën!

Eet en drink niet alleen maar koude dingen. Doordat je lichaam is ingesteld om zichzelf op temperatuur te houden, zal je stofwisseling verhogen om je lichaam weer op temperatuur te brengen na het eten van bijvoorbeeld ijs of het drinken van ijskoude drankjes. Gevolg is dat je het juist nog warmer krijgt. Het is dus goed om dingen te eten en drinken die wat warmer zijn zoals thee en soep.

Wat wel en niet eten met warm weer?
Ook al heb je geen honger, probeer toch gewoon drie maaltijden te eten. Warm weer is ideaal om lekkere salades te maken. Eet ook vooral lekker veel fruit. Fruit is heerlijk, ook voor onderweg of op het strand. Vooral watermeloen is een echte aanrader in de zomer.

Ook is het verstandig om zoute dingen te eten. Door het vele zweten verlies je namelijk zout. Het is dus helemaal niet zo slecht om wat gezouten nootjes / een handje chips / of lekker wat patat te eten. Alles met name natuurlijk.

Drink vooral niet te veel alcohol. Hoe lekker dat koude biertje ook is. Alcohol is namelijk vochtafdrijvend en dat is niet zo verstandig met warm weer. Een kater wordt bijvoorbeeld ook grotendeels veroorzaakt door een vochttekort. Drink je wel? Zorg er dan voor dat je voldoende water er naast drinkt.

Begin vroeg
In de hitte is het niet leuk om te koken en dan schiet het er al snel bij in. Een handige optie is om het diner in de ochtend al te maken, of om voor twee dagen te koken. Dingen die inspanning vergen kan je met warm weer prima in de ochtend doen, dan is het nog niet zo warm.

Barbecueën
Een favoriet voor warm weer is natuurlijk een lekker barbecue. Tijdens een avondje barbecueën eet je vaak meer dan normaal en bovendien gaat een barbecue niet zelden samen met wat alcoholische versnaperingen. Je kunt uiteraard ook gezond barbecueën/a> voor een slanke zomer.