Gezond barbecueën, het kan met deze 10 tips!

Bij een barbecue tellen de calorieën al snel aan. Je blijft vaak langer door tafelen, eet meer en drinkt er bovendien ook nog lekker wat bij. Met deze tips zorg je gemakkelijk voor een gezonde barbecue.

1. Kies voor mager vlees. Dat kan een groot verschil maken. Want wie een stukje kip eet, krijgt daarmee ongeveer 110 calorieën binnen. Wie in plaats van kip kiest voor een hamburger van rundergehakt, heeft al snel 200 calorieën binnen. Kies dus verstandig. Het is ook mogelijk om hamburgers van mager gehakt te maken.

2. Beperk vlees. Normaal gesproken eet je ook niet van alles wat. Maar bijvoorbeeld 1 hamburger. Natuurlijk is het niet erg om wat meer vlees te eten, maar alle soorten is misschien wat overdreven. En die tweede hamburger ook.

3. Laat de sausjes staan. In saus zitten veel calorieën. En natuurlijk is de satésaus lekker, en de mayonaise ook, maar het zorgt wel voor heel veel calorieën. Laat de sausjes dus staan of geniet van een zelfgemaakte saus.

4. Maak salade. Salades zijn goed te combineren met de barbecue. Maak verschillende salades met alle groente en fruit die je je maar kan bedenken. Het is kleurrijk, gezond en lekker. Natuurlijk is het ook een goede optie om bakjes groente op tafel te zetten. Kies voor een bakje snacktomaatjes, plakjes komkommer en wortel! Dan heb je in ieder geval wat te kauwen.

5. Vergeet de groente niet. Spiesen van gegrilde groente zijn ook heerlijk van de barbecue! Net zoals bovengenoemde bakjes met groente. Goede groente hiervoor zijn champignons, paprika, aubergine en courgette. Maar het kan eigenlijk met elke groente!

6. Vermijd (wit) stokboord. Wit stokboord is ongezond en bevat veel calorieën en weinig voedingsstoffen. Je eet er dus al snel meer van, omdat het je geen vol gevoel geeft. Kies dus altijd voor een volkoren stokbrood, dit is een stuk gezonder. Je kunt het brood natuurlijk ook helemaal overslaan. Dan kun je van al het andere lekkers genieten.

7. Vers fruit is een heerlijk dessert. Net zoals een waterijsje!

8. Laat eten niet aanbranden. Zwarte korstjes zijn heel erg ongezond en kankerverwekkend. Voorkom je geen zwarte stukken, haal deze dan er af en eet ze niet op.

9. Vis kan ook op de barbecue. En dat geldt eigenlijk voor alle soorten vis. Tonijn, zalm, kabeljauwfilets, het kan allemaal. En vis is een stuk gezonder.

10. Drink niet te veel. Dat geldt natuurlijk voor dikmaker alcohol, maar zeker ook voor frisdrank.