Word je dik van frisdrank?

Frisdrank is niet gezond. Dat is bij vrijwel iedereen bekend. Frisdrank bevat nu eenmaal heel veel suiker en veel calorieën. Toch is het helemaal niet per definitie zo dat je dik wordt van frisdrank. Je wordt namelijk pas dik wanneer je meer calorieën eet dan je lichaam gedurende de dag verbrandt. En eigenlijk maakt het niet uit waar je deze calorieën vandaan haalt. Maar natuurlijk maakt de hoeveelheid frisdrank die je drinkt wel uit voor je gezondheid!

Wanneer je te veel frisdrank drinkt, wordt je daar natuurlijk dik van. Een glas frisdrank bevat gemiddeld 105 calorieën. Dat is op zich niet veel. Maar wanneer je veel frisdrank drinkt kan het aantal calorieën dat je zo binnen krijgt flink oplopen. Het mooiste is natuurlijk dat wanneer je stopt met frisdrank drinken, je heel erg veel calorieën bespaard.

Stel dat je normaal gesproken elke dag twee glazen frisdrank drinkt, dan zijn dat in totaal 210 calorieën per dag. In een jaar tijd heb je 365 dagen lang 210 calorieën minder binnen gekregen. Dat is dus een totaal van 76.650 calorieën in 1 jaar. Aangezien 1 kilo vet gelijk staat aan 7000 calorieën, betekent dit dat je in 1 jaar 10,95 kilo kwijt zult raken als je verder niets aanpast aan je voeding. Het enige wat je daar dan dus voor hoeft te doen is die twee glazen frisdrank elke dag laten staan.

De conclusie blijft dat frisdrank je alleen dik maakt wanneer je meer calorieën binnen krijgt dan je verbrandt. Wanneer je elke dag vijf glazen frisdrank drinkt, maar verder niet te veel calorieën eet voor jouw lichaam, dan zul je ook niet aankomen. Wanneer je al te veel eet, kunnen die twee glazen drinken wel veel kwaad doen. Daarnaast moet je in je achterhoofd houden dat frisdrank niet gezond is. Het heeft geen enkele mineralen of vitaminen en je drinkt het dus echt alleen omdat het lekker is. Het geeft op de korte termijn energie door de grote hoeveelheid suiker die het bevat.