Mag ik de pitten van een watermeloen eten?

Er bestaan tegenwoordig watermeloenen zonder pitten. Veel mensen eten een watermeloen op alle mogelijke manieren rondom te pitten. En dat kan lastig zijn. Gelukkig is het ook helemaal niet nodig. Watermeloenpitten zijn juist gezond! Dat komt omdat ze maar liefst voor 35% uit eiwitten bestaan. Maar de pitten hebben nog meer gezondheidsvoordelen. Lees hier waarom je de watermeloenpitten gewoon op moet eten!

Watermeloenpitten bevatten veel eiwit
Watermeloenpitten bestaan voor 35% uit eiwit. Dat is veel meer dan welke andere noot of pit dan ook. Eiwit staat er om bekend een belangrijke factoor te zijn bij het afvallen. Wie een dieet volgt met veel eiwitten, verliest sneller gewicht en dan met name vetmassa. Dit komt doordat eiwitten zorgen voor een lang en vol gevoel en bovendien bijdragen aan de opbouw van spieren.

Vitamines, mineralen en antioxidanten
De pitten van de watermeloen zijn rijk aan vitamine B, magnesium, ijzer en zink. 100 gram watermeloenpitten bevat 10 milligram zink. Deze zink is juist zo belangrijk omdat deze de werking van de eiwitten in het lichaam ondersteunt.

Ook de stof lycopeen, die zeer rijk aanwezig is in de watermeloenpitten, is een antioxidant die bijdraagt aan een gezond leven. Geen andere soort groente of fruit.

Rijk aan onverzadigde vetten
De watermeloenpitten hebben daarnaast ook de gezondheidsvoordelen van onverzadigde vetten. Deze verlagen het slechte cholesterol en verkleinen het risico op hart- en vaatziekten.

Conclusie
Het is dus helemaal niet nodig om een watermeloen zonder pitten te kopen. En al helemaal niet om de watermeloen te ontpitten tijdens het eten. Een zeer lastig en tijdrovend karwei. En voor wie niet van watermeloen houdt, is er ook goed nieuws! De pitten zijn ook gewoon lof verkrijgbaar in de grotere supermarkt, bij de notenboer en natuurlijk bij de meeste biologische winkels. Wist je dat Watermeloen gezond is?