Waarom zijn Amerikanen zoveel dikker dan Nederlanders?

Wie al eens naar Amerika op reis is geweest heeft ongetwijfeld gezien dat er heel erg veel dikke Amerikanen zijn. Op straat lijkt het wel alsof er geen middenweg is. Mensen hebben vaak of zwaar overgewicht, of een gezond gewicht. Maar hoe komt het dat Amerikanen zoveel dikker zijn? Is er hier een aanwijsbare reden voor te vinden? Komt dit door een combinatie van levensstijl en het eetpatroon?

Veel mensen wijten het aan drukte. En natuurlijk is Amerika een belangrijke economie waarbij veel mensen hard werken. Maar ook hier geldt dat vaak juist mensen die een goede en drukke baan hebben, gezond eten en ook een gezond gewicht hebben. Weinig tijd hebben is absoluut geen excuus voor overgewicht. Er zijn namelijk genoeg tussendoortjes en maaltijden die heel erg snel klaar zijn. Boodschappen kunnen gewoon worden bezorgd. En naar een fastfood restaurant gaat kost evenveel tijd als een gezonde maaltijd bereiden.

Daarnaast zeggen veel mensen ook dat gezond eten duurder is. Dat klopt vaak. Maar je kan gemakkelijk gezond eten voor weinig geld. Maak de juiste keuzes en koop groente en fruit dat in de aanbieding is. Overigens is voeding in Amerika zo en zo veel goedkoper dan in Nederland. Zij kunnen dus veel meer eten kopen voor hetzelfde geld. Dit kan natuurlijk een oorzaak zijn van overgewicht. En dat geldt helemaal voor eten in restaurants.

Wel een belangrijke oorzaak van overgewicht in Amerika is het straatbeeld. Al vaker horen we dat de mensen nu eenmaal van oudsher zijn ingesteld om te eten. Niet voor niks heeft de mens ook een systeem van het lichaam om vet op te slaan. En wie in Amerika over straat gaat vindt heel erg veel fastfood restaurants. Werkelijk overal kan eten worden gekocht. Dan is het natuurlijk moeilijk om nee te zeggen tegen al dat lekkers. Hier in Nederland zijn er veel minder restaurants en is er ook veel minder een cultuur van buiten de deur eten. Amerikanen gaan gemiddeld veel vaker uit eten dan Nederlanders. En wanneer je uit eten gaat, dan krijg je een stuk meer calorieën binnen dan wanneer je thuis eet. Zeker in de vele fastfoodrestaurants waar de VS bekend om staat.

Ook een belangrijke oorzaak zijn de belachelijk grote porties in Amerika. Waar je in Nederland bijvoorbeeld in een restaurant vaak al een grotere portie krijgt dan voor 1 persoon voldoende zou zijn, krijg je in Amerika vaak een portie die geschikt is voor minstens 2 personen. Sta dus ook niet gek te kijken als je met twee personen gewoon 1 medium pizza kunt bestellen. En als je dat dan op eet, dan krijg je natuurlijk vanzelf overgewicht.

Datzelfde geldt overigens voor porties uit de supermarkt. Ook die zijn veel groter dan de porties in de Nederlandse supermarkten.

Ga je zelf op reis naar de Verenigde Staten? Vergeet dan niet om eerst je ESTA formulier aan te vragen. Een goed, snel en betrouwbaar adres hiervoor is Visumland. Dan heb je je ESTA bij een goedkeuring nog dezelfde dag in de mail!