Hoe start je met krachttraining?

Dat krachttraining misschien wel de meest effectieve manier is om op een gezonde manier gewicht te verliezen, daar zijn de meeste mensen het over eens. Maar het is voor veel mensen een drempel om met krachttraining te beginnen. Hier lees je hoe je met krachtraining kan beginnen.

Allereerst is het belangrijk om je te beseffen dat iedereen ooit is begonnen met krachttrainen. Het kan intimiderend zijn om je tussen de krachtpatsers op de sportschool te begeven, maar zij zullen niks anders dan je aanmoedigen en waarschijnlijk zullen ze graag hun tips met je delen.

Hoewel je krachttraining ook thuis kunt doen met als gewichten je eigen lichaam, is het toch verstandig om naar een goede sportschool te gaan. Hier krijg je de juiste begeleiding. Het is namelijk heel erg belangrijk om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren. Maar in de sportschool kunnen ze je ook helpen bij het samenstellen van een persoonlijk trainingsschema dat toegespitst is op jouw wensen en doelen en bovendien kunnen weten ze wanneer het tijd is voor een nieuw schema en hebben ze bovendien verstand van voeding. En voeding is misschien nog wel belangrijker dan de training zelf! Onderschat dit niet. Zonder de juiste voeding zul je nooit de beste resultaten behalen of een afgetraind lichaam krijgen.

Een ander groot voordeel van een sportschool is dat zij vaak de juiste meetapparatuur in huis hebben. Zo kun je je voortgang gemakkelijk bijhouden en weet je zeker dat het harde werken ook echt effect heeft.

Veel mensen hebben de onterechte angst dat ze door aan krachttraining te doen ze zeer breed worden en eruit zullen zien als een bodybuilder. Met name vrouwen hebben deze angst. Dit is echter compleet onjuist. Juist voor vrouwen geldt dat het heel moeilijk is om spiermassa op te bouwen. Je zal er absoluut niet uit gaan zien als een bodybuilder, tenzij je dagelijks zeer zwaar sport en daarnaast nog proteine shakes neemt.

Eigenlijk is het dus de grootste stap om naar de sportschool te gaan. Wanneer je deze drempel eenmaal over bent, zul je merken dat het leuk, en zelfs verslavend is om aan krachttraining te doen.