Dit is de eerste stap tot het stoppen van je eetbuien

Veel personen hebben last van eetbuien. Met name vrouwen hebben er last van. Tijdens een eetbui eet je niet 1 reep chocolade, maar een aantal calorieën dat men volgens de standaardnormen in een aantal dagen zou moeten eten. Afkomen van eetbuien kan heel erg lastig zijn. Het gevolg van eetbuien is groot. In dit artikel lees je de eerste stap tot het stoppen van eetbuien. Die stap is eigenlijk heel simpel en direct toe te passen.

Voor veel vrouwen die eetbuien hebben is het gewicht en uiterlijk een belangrijk punt. Ze zijn vaak geobsedeerd door gezond eten, sporten of diëten en ontzeggen zichzelf veel op het gebied van voeding. Dit heeft dan tot gevolg dat ze zich op een bepaald moment niet meer in kunnen houden en dan alles eten wat voorhanden ligt. En hier ligt dan ook de sleutel tot het stoppen van eetbuien: normaal eten. Stop met het proberen van het verliezen van gewicht, stop met afvallen, stop met op de weegschaal staan, stop met het bijhouden van wat je precies allemaal eet, stop met het ontzeggen van chocolade, junkfood, en alles wat lekker is maar niet gezond en dat je jezelf ontzegt.

Wanneer je normaal gaat eten is het makkelijker om eetbuien te weerstaan. Wanneer je toch een eetbui hebt, probeer deze dan niet te compenseren met ongezond lijngedrag of extreem sporten. Accepteer dat het is gebeurd en start weer direct met een normaal voedingsschema. Eet veel groenten en fruit maar ontzeg jezelf ook niet alle lekkere producten. Een stukje chocolade of een bakje chips mag best op zijn tijd.

Door jezelf zo nu en dan iets lekkers te gunnen heb je minder snel last van eetbuien. Bovendien eet je in zijn totaliteit veel minder calorieën wanneer je jezelf elke dag iets lekkers gunt. Stel je eet elke dag een stukje chocolade of een andere snack van 150 calorieën, dan krijg je in de gehele week 1050 calorieën hiervan binnen. Dat is waarschijnlijk stukken minder dan je in een gemiddelde eetbui opeet.

Probeer dus vanaf nu gezond te eten. Een normaal aantal calorieën en niet meer obsessief met voeding bezig te zijn. Waarschijnlijk voel je je snel sterker en kom je van je eetbuien af. Uiteraard is het ook belangrijk om andere factoren die vaak samengaan met eetbuien aan te pakken.