Zo lukt het je wel om vroeg op te staan!

Vroeg opstaan kan heel moeilijk zijn. Of je nu vroeg op wil staan om te gaan sporten of omdat je naar je werk moet, het blijft moeilijk. Met deze tips kun jij voortaan wel op tijd naast je bed staan!

1. Ga op tijd naar bed
Je hebt een bepaalde hoeveelheid slaap nodig. Wanneer je ervoor zorgt dat je op tijd naar bed gaat, dan is het veel makkelijker om op te staan. Zorg ervoor dat je 8,5 uur voordat je gaat opstaan al op bed ligt en ga lekker slapen.

2. Relax voor het slapen gaan
Voor veel mensen die moeilijk inslapen is het goed om 1 uur voor het slapen gaan in ieder geval niet meer in een fel licht te gaan zitten. Je kunt de lichten dempen en computer, televisie en telefoon uitzetten.

3. Leg je telefoon niet binnen handbereik
Door je telefoon niet naast je bed te leggen, zorg je ervoor dat je wanneer je niet kunt slapen niet nog urenlang met je telefoon gaat spelen.

Bovendien is de beste manier om op te staan natuurlijk door je wekker, dus je telefoon, een stukje verder weg te leggen. Wanneer deze dan af gaat, kun je niets anders dan op te staan om je wekker uit te zetten. En wanneer je toch al naast je bed staat, is het natuurlijk gemakkelijk om ook daadwerkelijk op te staan en niet meer terug naar bed te gaan!

4. Zorg voor ritme
Wie ritme heeft kan veel makkelijker opstaan. Je went namelijk aan het opstaan op een bepaald tijdstip. Lukt het je een aantal dagen of weken achter elkaar om vroeg op te staan, dan raak je hier vanzelf aan gewend en wordt het steeds makkelijker. Veel mensen worden bijvoorbeeld ook wanneer ze niet hoeven te werken op hetzelfde tijdstip wakker als wanneer ze wel zouden moeten werken. Dat komt omdat het lichaam hieraan is gewend.