Met dit recept maak je gemakkelijk Turkse kofte. Het is niet gezond, maar wel lekker! En dat mag natuurlijk zo nu en dan ook! De kofte is heerlijk in combinatie met brood of rijst.
Ingrediënten:
– 500 gram lamsgehakt (rundergehakt kan ook)
– 1 grote ui
– theelepel rode (cayenne)peper
– theelepel zwarte peper
– 1 ei
Eigenlijk is het recept heel simpel. Je mengt alle ingrediënten goed door elkaar. Kneed het gehakt goed tot je egale hamburgers hebt. De dikte moet ongeveer 1,5 tot 2 centimeter zijn en de diameter ongeveer 5 centimeter. Houdt er rekening mee dat ze nog wat krimpen tijdens het bakken. Bak de kofte aan beide kanten en zorg ervoor dat deze goed doorbakken is. Dat duur ongeveer 20 minuten.
Serveer met groenten en knoflooksaus.
Wie echte Turkse kofte wil eten, kan dat natuurlijk het beste in Turkije zelf doen! Een visum voor Turkije heb je nodig als je naar Turkije op vakantie gaat.