Voeding die je niet in de koelkast moet bewaren

Sommige voeding moet gewoon niet in de koelkast worden bewaard. En bij sommige producten zal je dit misschien nog kunnen verbazen. Want bewaar jij je eieren in de koelkast? Of zet je mayonaise in de koelkast? Dat is eigenlijk niet zo slim. Deze producten kan je namelijk beter niet in de koelkast bewaren.

Tomaten
Tomaten kun je het beste op een koele en donkere plaats bewaren. In de koelkast verliezen tomaten smaak en voedingsstoffen. Dat geldt overigens ook

Brood
Brood moet niet in de koelkast worden bewaard. Het beste is om brood in een trommel te bewaren zodat er weinig lucht bij kan komen. Door brood in de koelkast te bewaren wordt het droog en dus minder lekker.

Koffiebonen
Koffiebonen verliezen aroma en smaak wanneer je deze in de koelkast bewaard. Niet doen dus. Bewaar koffiebonen in een gesloten verpakking of bewaardoos op een koele donkere plek.

Mayonaise en ketchup
Op de meeste sauzen staat ‘koel en droog bewaren’. De sauzen zoals mayonaise en ketchup zitten vol natuurlijke en kunstmatige conserveermiddelen. Hierdoor blijven de sauzen dan ook het beste door ze te bewaren in een keukenkastje. Zelfgemaakte sauzen kun je wel beter in de koelkast bewaren.

Honing
Wanneer je honing in de koelkast bewaard zal deze dik worden en daardoor niet meer smeerbaar. Hij kristalliseert waardoor deze ook niet vloeibaar meer is. Overigens is het wel simpel om de honing weer in vloeibare substantie te krijgen. Namelijk door deze in een pan met warm water rustig te laten liggen.