Waarom je geen anabolen moet gebruiken

Anabolen zijn populair, met name onder amateursporters. De prestatieverhogende middelen zijn er in verschillende soorten. Testosteron is de meest bekende. Maar dit kan veel negatieve effecten hebben. Zowel qua uiterlijk als qua gezondheid. Het gebruik van anabolen kan levensbedreigend zijn en je kan er ook aan overlijden. In dit artikel lees je goede redenen waarom je geen anabolen moet gebruiken.

1. Alles wat je bereikt, bereik je niet door jezelf. Je hebt niet de oprecht beste resultaten doordat je zelf hard traint.

2. Anabolen maken lelijk. Letterlijk. Niet alleen zijn de lichamen vaak overdreven gespierd, ook is er vaak sprake van zware acne op rug, gezicht en borstkas. Daarnaast kunnen de uiterlijke kenmerken veranderen. Met name bij vrouwen. Zij kunnen hierdoor een veel mannelijker voorkomen krijgen, inclusief baardgroei en een zeer mannelijk gezicht. En dat is onomkeerbaar. Niet echt iets om blij van te worden wanneer je over 30 jaar terug kijkt op je leven en daarbij in de spiegel kijkt.

3. Je kan er dood aan gaan. Anabolen zijn super slecht voor je hart. Je hart kan de hoeveelheid anabolen gewoonweg niet aan. Het gevolg is een hartstilstand of andere hartziekten. Hieraan kan je komen te overlijden. Maar niet alleen hieraan. Anabolen kunnen ook leiden tot problemen in lever, maag en darmen.

4. Na gebruik zal je testosteronspiegel lager zijn dan voor gebruik. Soms maakt het lichaam nog maar nauwelijks testosteron aan. Niet alleen tijdens het gebruik maar ook jaren later. Als man kun je daar impotent en onvruchtbaar van worden. Onderzoek onder ex-anabolengebruikers die vooraf niet wisten dat het risico onvruchtbaarheid was, hebben daar achteraf vaak veel spijt van. Veel anabolengebruikers weten niet dat ook onvruchtbaarheid een risico is dat je neemt wanneer je anabolen gebruikt.